Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:34, 13. 2. 2020.

| Kultura

Sin Boba Marlija zatvara "Nišvil"

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
Džulijan Marli
foto: Luke Rogers Vanboom Productions / Joey Clay Studio / Julian Marley press promo

Na zatvaranju ovogodišnjeg niškog džez festivala, 16. avgusta, nastupiće Džulijan Marli, koji je, kako kažu u Nišvilu, jedan od planetarno najpoznatijih i najpopularnijih predstavnika rege muzike i jedan od sinova legendarnog muzičara Boba Marlija.

Nakon što je prošle godine bio najavljen nastup unuka Boba Marlija - Džozefa “Džo Mersa”, a on taj nastup otkazao, ove godine Nišvil najavljuje gostovanje drugog člana te porodice.

Kao jedan od sinova i naslednika rodonačelnika rege muzike Džulijan je od ranog detinjstva krenuo stopama svog oca i kroz rastafarijansku muziku i filozofiju već više od 30 godina uspešno prezentira već dobro poznatu i priznatu sublimaciju života i duhovnosti - navode iz Nišvila.

Zajedno sa svojom braćom Zigijem i Stivenom Marlijem uključio se u producentsku kompaniju Ghetto Youth International 1989, a svoj prvi solo album “Lion in the Morning” izdao je 1996. godine. Njegov drugi album “A Time and Place” izlazi 2003. godine, a 2008. je jamajkanska vlada pozvala Džulijana i njegov Uprising Band da predstavljaju Jamajku i nastupe na Olimpijadi u Kini.

Njegov treći album „Awake” nominovan je za prestižnu Gremi nagradu u kategoriji najboljeg rege albuma, a za ovu nagradu nominaciju je dobio i četvrti album “As I Am”, koji je izdat januara 2019.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ska

    22:24 // 13. 2. 2020.

    Ja se nadam da nece otkazati kao Dzo Mersa prosle godine, iako ovde (kao i ranije) ima zlokobnih koji tvrde da je to nesto namerno i od strane festivala, to se desava i na mnogo vecim festivalima a ne na Nisvilu koji jedva sklapa kraj sa krajem... Ono sto bih ja voleo ako vec iz porodice Marli dovodite u Nis da to budu Demijan (ubedljivo najbolji naslednik) i(li) Zigi (doduse bio je na Exitu)...

  • Blaža

    19:29 // 13. 2. 2020.

    Dovedite Damian Marley-a!

  • Mika

    14:46 // 13. 2. 2020.

    ..... koji ce otkazati svoj nastup u zadnjem trenutku- kao i najavljeni unuk Boba Marlija 2019. godine ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: