Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:32, 15. 8. 2012.

| Kultura

Sjajan koncert kao uvod za Nišvil

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
River-stage-32.jpg
Foto: Marko Pekić

Projektom pod nazivom “Prijatelji Šabanu”, koji se u okviru Nišvil džez festivala održava na River bini, ljubitelji džeza imali su prilike da vide nastupe Alexandre Cunha kvinteta kao i nastupe Dada Topića i tribute benda Šabana Bajramovića.

Pred oko hiljadu i po ljudi, na jednom od besplatnih stejdževa, održana je uvertira u glavni program Nišvila koji nas očekuje narednih dana. U susret 29. festivalu, na binu postavljenu preko puta spomenika Šabanu Bajramoviću, u čiju su čast i svirali, nešto posle dvadeset časova izašao je Alexandre Cuhne kvintet.

Reč je o brazilskom džez sastavu čija muzika predstavlja spoj tradicionalnih brazilskih taktova i savremenog džeza a predvodi ga jedan od najboljih bubnjara mlađe generacije Alexksndre Kunja. Članovi njegovog kvinteta su još i Bruno Kopini (bas i vokal), Marselo Valezi (flauta i saksofon), Rikardo Kren (klavijature) i Eduardo Galian (gitara).

Izgledalo je najpre, sudeći po posećenosti da Nišlije nisu preterano zainteresovane za prateći program festivala. Ipak se, vrlo ubrzo veliki broj ljudi obreo na amfiteatru, te su Dado Topić i Time after time imali prilike da održe pravi mini koncert u Nišu.

- Krivo mi je što većinu našeg sastava ne čine džez muzičari, već rokeri, ali ćemo uprkos tome mi nastojati da napravimo dobru atmosferu i zabavimo publiku pre nego što se festival preseli na glavnu binu - uputio je publici Dado Topić.

Druženje su oko ponoći priveli kraju muzičari koji su obradama pesama Šabana Bajramovića džez doveli u vezu sa poštovanjem lika i dela ovog cenjenog romskog muzičara. Mogli su se čuti popularni romski hitovi, srpski tradicionali, kao i pesme iz bogatog Šabanovog opusa.

Aleksandre Kunja, predstaviće se na Nišvilu i 16. avgusta u prepodnevnoj ceremoniji otvaranja na Matine bini kod TC Kalča.

Drugog dana očekuje nas My People (SER) Orkestar Bobana i Marka Markovića (SER), kao i sastav Nema problema (ITA)

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: