Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

03:08, 26. 8. 2010.

| Kultura

Sledeće nedelje "Nisomnia"

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti

U Nišu će se od 3. do 5. septembra održati 9. muzički festival „NISOMNIA 2010”.

Glavni program festivala odvijaće se na dve bine, LIVE i DJ stage-u, u rovovima niške tvrđave od 21h do 06h ujutro.

Kao glavni hedlajner Nisomnie, po prvi put u Srbiji, nastupiće dj i producent Anthony Rother (Nemačka).

Pored njega tu su i poznata svetska imena poput benda Tesla Boy (Rusija) i dj-eva i producenata Patrik Skoog aka Agaric (We Are) (Švedska), Tricklz aka Dagobert (Nemačka), Utah Jazz ( Engleska), Steve Mill (Grčka).

Uz poznate inostrane goste, tokom tri dana festivala, publika će imati priliku da na LIVE stage-u čuje i bendove Darkwood Dub, Plasma, Sevdah Baby, Svi Na Pod!, Eyot, Goribor, Margita je mrtva.

Na DJ stage-u nastupaće i N-tchbl, Spirko, Kalson, Ogi Gee Cash & Dimiz-don’t, H!, Igor Krsmanović, Nemus, Max, Vukadin… Program DJ stage-a pratiće The Chelsea girls VJ team.

Trećeg dana Nisomnije LIVE stage preuzimaju mladi niški bendovi i poznata rock imena u okviru tradicionalnog Čupinog memorijala posvećenog nišliji Zoranu Radosavljeviću Čupi.

Dnevni program održavaće se na prostoru Salona 77 u Tvrđavi, koji će, ove godine, biti pretvoren u press/izložbeni centar. Ovaj prostor nazvan je "Zona slobodne volje" i u njemu će, pored dnevnih konferencija i druženja sa učesnicima festivala, biti predstavljeni i multimedijalni projekti niških umetnika, programi i projekti nevladinih i kulturnih organizacija i institucija uz prateće tematske tribine. Dešavanja, u ovom prostoru, trajaće od 12h do 21h svakog dana.

Karta za Nisomniu 2010 iznosi 500 dinara za komplet, a cena pojedinačne karte je 200 dinara u pretprodaji.

Karte se mogu kupiti u prostorijama NKC-a, TON-a i skejt shopu Chandoo u Kalči.

Novina ovogodišnje Nisomnie je da će prihod od karata biti iskorišćen u humanitarne svrhe i to kroz konkretnu akciju namenjenu deci u Nišu. Celokupna akcija, u koju će biti uključeni i posetioci i učesnici festivala, biće održana i medijski propraćena u toku septembra.


Uživo i preko Interneta

Tokom celog festivala program će moći uživo da se prati preko video live stream-a na web sajtu www.nisomnia.org.rs na kome se, pored fejsbuka, mogu naći sve informacije kao i celokupni line-up učesnika.

Zvanični organizator Nisomnie je Niški kulturni centar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: