Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:06, 21. 8. 2020.

| Kultura

Sledeće nedelje konačna odluka da li će biti festivala "Teatar na raskršću"

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Narodno pozorište
Do utorka konačna odluka da li je bezbedno da se festival održi u Nišu; foto: JV

Da li će se pozorišni festival "Teatar na raskršću", koji je marta odložen zbog korone, uopšte održati od 9. do 16 septembra biće zvanično poznato sledeće nedelje. Upravnik niškog Narodnog pozorišta Spasoje Ž. Milovanović kaže da nije definitivno otkazan, ali da s obzirom na to da okuplja teatre iz 12 država razmišljaju da li će biti bezbedno da se održi ove godine.

Dva dana pre početka niški pozorišni festival je odložen zbog epidemije korone. Ubrzo su pozorišta zatvorila svoja vrata publici zbog virusa, ali ima nade da će podići zavese u septembru.

Od 9. do 16 septembra planirano je održavanje "Teatra na raskršću", ali festival okuplja pozorišta iz 12 država, pa organizatori i dalje procenjuju da li će biti bezbedno da se uopšte održi.

Festival još uvek nije otkazan, jer ako se dozvoli okupljanje kako je najavljeno, probaćemo da ga organizujemo. U slučaju da je to nemoguće, zato što zapravo sve predstave, osim JDP, nam dolaze iz inostranstva, koliko će to njima da otežava, koliko nama što se tiče sigurnosti i naših gostiju i nas kao domaćina, ali i publike, verujem da ćemo vrlo brzo da znamo - pojašnjava upravnik Pozorišta.

Upravnik niškog teatra kaže da će najkasnije do utorka odlučiti da li će biti pozorišnog festivala ove godine ili će kompletna selekcija biti prebačena za sledeću, kao što je to učinila većina festivala zbog pandemije.

Podsetimo, iako je reč o festivalu koji je u Nišu održan samo jednom, početkom godine mnogo se pričalo o njemu, zbog reakcije umetnika koji su smatrali da se politizuje, jer da nije bilo epidemije trebalo je da ga usred predizborne kampanje otvori predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić. Mesec dana pred planirani početak "Teatra na raskršću" većina članova Saveta podnela je ostavke, upravo zbog politizacije niškog pozorišnog festivala.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: