Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:23, 3. 10. 2019.

| Kultura

"Snežnom kraljicom" niško Lutkarsko počinje novu sezonu

Autor:V. M. R. Izvor:Južne vesti
Snežna kraljica
Predstava za decu stariju od 5 godina; Foto: Pozorište lutaka

Premijerom predstave Snežna kraljica Pozorište lutaka u petak, 4. oktobra od 20 sati, otvara svoja vrata ove jeseni. Ovo je jedna od najlepših bajki Hansa Kristijana Andersena, navode iz Lutkarskog, koja priča o pravom prijateljstvu i ljubavi.

U opisu predstave stoji da devojčica Gerda kreće na nepredvidivo putovanje puno opasnosti da bi pronašla svog prijatelja Kaja koga je otela i začarala zla Snežna kraljica.

Na tom putovanju sreće nepokornu reku, luckastu čarobnicu, opasne, pomalo smešne razbojnike, irvasa Srelu, ruže koje pevaju, šašavog Gavrana i Gavranicu, Kralja, Princezu i Princa iz Smešnog kraljevstva, Laponku sa Severnog pola i na kraju se sukobljava sa Snežnom kraljicom.

Ljubav i iskreno prijateljstvo su ono što pobeđuje zle sile, smiruje mora i oluje, donosi mir i radost.

Ova bajka pokazuje koliko je važno imati pravog prijatelja koji je tu da nas razume i ohrabri, a ponekad kad se izgubimo, probudi i vrati u realnost. Da nas nauči sta je važno, a šta ne u životu. Da nas po potrebi i udari po ramenu, a da mi od toga ozdravimo – navode iz Lutkarskog.

Režiju i scenografiju su, kažu iz Lutkarskog, radili nedavno preminuli glumac i reditelj Zoran Lozančić i Jelena Đorđević, dramatizaciju Radan Radović, idejne skice Erika Janović.

Kreacija i izrada lutaka poverena je Dušanu Stankoviću i Dragani Đurić, kompjuterska animacija Aleksandaru Deviću, a fotografije potpisuje Davorin Dinić.

Uloge tumače Aleksandra Pavlović, Jelena Đorđević, Svetlana Mihajlović, Mladen Milojković, Uroš Milojević, Slobodan Miljković, Marija Cvetković i Tatjana Milenković.

Predstava je, dodaju, namenjena deci straijoj od pet godina. Prva repriza zakazana je za nedelju 6. oktobar u 11:30.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    13:08 // 3. 10. 2019.

    Super pozdrav za najbolju glumicu dusku djordjevic

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: