Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:22, 29. 7. 2023.

| Kultura

Snima se prvi dugometražni film u Prokuplju

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
scena sa snimanja
Prvi dugometražni film koji se snima u Prokuplju; Foto: Darko Duckin

Devojčica koja vodi skroman ali radostan život na selu, njenom odrastanju i polasku u školu gde je primorana da život na selu zameni za grad, deo je radnje prvog dugometražnog igranog filma koji se snima na teritoriji Prokuplja. Trenutno se snimaju kadrovi u selu Glasovik kod Žitnog Potoka, a od sredine naredne nedelje kreće snimanje i u Prokuplju.

Jedan od potpisnika režije Žikica Jovanović kaže da Film klub Prokuplje realizuje snimanje filma u koprodukciji sa Cinnamon filmom iz Beograda. scena sa snimanja Film govori o devojčici koja živi na selu i njenom polasku u školu; Foto: Darko Duckin

Posle par godina priprema, konačno smo krenuli sa snimanjem dugo najavljivanog filma. Zadovoljstvo mi je što smo uspeli da krenemo u realizaciju po najvišim filmskim standardima, što ova priča i zaslužuje. Publika u Srbiji i svetu imaće priliku da vidi jednu toplu ljudsku priču o devojčici koja vodi skroman, ali radostan život na selu sa svojom bakom. Ipak, ona je prinuđena na novo poglavlje svog života, pohađanje škole u gradu - istakao je reditelj i producent Žikica Jovanović.

Devojčicu Vasiliju igra Anđelija Filipović, njena baka je Sonja Jauković, učiteljica sa sela Tamara Aleksić, učiteljica iz grada Marina Vodeničar, majka Kalina Kovačević, dok Tamarinog muža igra Zlatan Vidović.

Režiju i produkciju pored Jovanovića potpisuju i Ivica Vidanović i Vlastimir Stevanović, scenario je pisala Srbijanka Stanković, po ideji Karmen Jovanović, a tekst je doradio dramaturg Bogdan Španjević.

Direktor fotografije je Filip Stojanović, scenograf Nevena Marković, dok je kostimograf Margareta Marinković.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: