Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:48, 27. 8. 2018.

| Kultura

Srđan Todorović glumac druge večeri "Filmskih susreta"

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Srđan Todorović
Todorović se sinoć posle projekcije sa ostatkom ekipe poklonio publici na Letnjoj pozornici; Foto: Vanja Keser

Za ulogu narko-bosa Sergeja u filmu Prokleti pas, glumac Srđan Žika Todorović poneo je titulu Glumca večeri drugog festivalskog dana Filmskih susreta. Večeras, zbog kiše, najavljene su projekcije i u Cineplexx-u dok će se glumci pokloniti publici koja odluči da filmove ipak gleda na Letnjoj pozornici.

Todorović, koji je ovu titulu poneo od publike, nije danas bio u festivalskom centru, te se verovatno večeras neće pokloniti gledaocima na Letnjoj. Ipak, to je učinio sinoć, kada je glumačka ekipa filma Prokleti pas izašla na binu.

1986. godine Todorović je u Nišu dobio nagradu za mušku debitantsku ulogu u filmu Bal na vodi, 1991. Veliku povelju za izuzetnu mušku ulogu u filmu Mala, 1999. istu povelju za ostvarenje Crna mačka, beli mačor.

Nagradu Car Konstantin dobio je 2005. za Sivi kamion crvene boje, a te godine je na Filmskim imao i film Flert. Ovu nagradu dobio je i 2014. za Atomski zdesna. Inače, Todorović glumi i u filmu Južni vetar, koji je imao svetsku premijeru prve festivalske večeri, kada je nagradu publike dobio Miloš Biković. Publika Filmski susreti Publika i glumci se sinoć družili i na kiši, večeras projekcije i u bioskopu; Foto: Vanja Keser

Inače, osim Todorovića, u filmu Prokleti pas igraju i tri mlade glumice - Nina Seničar, Jelena Galović i Maja Lukić. Ono što razlikuje ovu komičnu akciju od uobičajene domaće produkcije je, prema rečima kritičara Dejana Dabića, to što su žene aktivni nosioci radnje.

Publika je druge festivalske večeri mogla da pogleda i film Izgrednici, te su joj se poklonili i protagonisti ovog ostvarenja - Radovan Vujović, Marta Bjelica, Mladen Sovilj, Svetozar Cvetković.


Projekcije i u "Cineplexx"-u za one koji imaju karte

Ljubitelji filma koji planiraju da večeras gledaju domaća ostvarenja koja se prikazuju u okviru 53. Filmskih susreta, imaće mogućnost da to urade i u Cineplexx-u, jer su organizatori odlučili da zbog lošeg vremena projekcije budu i u bioskopskoj sali. Međutim, kako kaže Dejan Dabić, u bioskopu će moći da gledaju samo oni koji imaju karte, ne i oni sa propusnicama.

Gledaoci koji imaju karte moći će da izaberu da li će od 20:30 otići u Cineplexx da odgledaju dva filma ili na Letnju, s tim će da Letnjoj moći da vide glumce i slikaju se s njima. Oni koji imaju propusnice neće imati mogućnost, oni će morati da dođu na Letnju pozornicu - rekao je Dabić.

Na repertoaru treće festivalske večeri su, inače, od 20:30 film Meso u režiji Saše Hajdukovića, koji govori o bivšem fudbaleru Mirku Cvijetiću koji upada u dugove zbog pokušaja da pokrene svoj biznis. U ovom krimi trileru glume Igor Đorđević, Nikola Pejaković, Vuk Kostić i Marija Pikić.

Osim ovog filma, od 22:30 je zakazana projekcija hrvatske drame Agape, u kojoj glavnu ulogu tumači Goran Bogdan. Osim njega, u ovom ostvarenju igra i mladi Pavle Čemerikić.

Podsetimo, Filmski susreti traju do petka 31. avgusta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Grdnoje

    18:41 // 27. 8. 2018.

    Veliko dostignuce glumio narkomanskog bosa, dajte mu kljuceve grada i Karadjordjev orden, eeee Srbijo propala si skroz

  • TeodoraBg

    16:27 // 27. 8. 2018.

    nas komsija sa sprata, najbolji je!

  • Mara

    15:33 // 27. 8. 2018.

    Svaka čast. Čist profesionalizam

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: