Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 5. 8. 2013.

| Kultura

Šta je sve besplatno na "Nišvilu"

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Nisville.jpg

Osim na glavnom programu na "Earth and sky stage-u" u Tvrđavi, ovogodišnji Nišvil predstaviće kvalitetne džez muzičare i na binama koje će posetioci moći da posete besplatno.

Kao najava festivala, u sredu, 14. avgusta na "River stage-u", odnosno bini "Prijatelji Šabanu" na amfiteatru na keju nastupiće "TG Collective" iz Engleske, "Ragtime DD" iz Bugarske, "Gadjo Dilo" iz Grčke i DOC iz Srbije.

Na "Welcome stage-u", odnosno na bini dobrodošlice na platou kod česme kraljice Natalije na Tgu kralja Milana, svake večeri od 15. do 18. avgusta nastupaće po dva ili tri benda. Program na ovoj bini trajaće od 18 do 20 sati.

Iza Paviljona u Tvrđavi biće postavljen i "Open stage" gde će svake večeri nastupati džezeri iz Niša, Srbije i inostranstva. Tamo će od 16. do 18. avgusta od 19 do 23 sata u otvorenom studiju slikati Marie Dubin u okviru programa "Seahorse jazz symphony". 

Posetioci će besplatno gledati i filmovi na dva "Movie stage-a" od kojih će jedan biti postavljen kod Salona 77 u Tvrđavi, a drugi pored "Welcome stage-a".

Od ponoći do 4 sata ujutru u dvorištu Banovine muzičari će nastupati na "Jam stage-u".

Neće se naplaćivati ni ulaz na izložbe i promocije knjiga i časopisa.

U utorak, 13. avgusta u 19 sati u "Salonu 77" u Tvrđavi biće otvorena postavka "Muzeja džeza Miše Blama". Sledeće večeri blizu Salona biće održana izložba garderobe i nakita "Jazzy fashion corner", a u Paviljonu u Tvrđavi u 18 sati počeće izložba "Zvuk, pokret i emocija".

Promocije knjiga i časopisa biće održavane od 16. do 18. avgusta od 18 sati u Paviljonu u Tvrđavi. Za prvo veče najavljena je promocija knjige Donalda Klarka "Poželeti od Meseca: Život i doba Bili Holidej". 17. avgusta će biti predstavljen "world music" magazin "Etnoumlje", a 18. časopis "Gradina" i džez stripovi "Bili Holidej" i "Bar kod Džoa". 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ja Znam

    14:36 // 6. 8. 2013.

    Pazi, sine, Česma Kraljice Natalije je na Trgu Pavla Stojkovića a na Trgu Kralja Milana samo je po imenu poznata kao Čairska česma jer drugo nikad nije imala!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: