Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:30, 21. 2. 2013.

| Kultura

Šta se dešava u Narodnom pozorištu?

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
narodno-pozoriste.jpg
Narodno pozorište, arhivska fotografija

Ćira Magični podneo je ostavku na članstvo u Upravnom odboru, u medijima se spekuliše o visokim honorarima glumaca predstave “Konstantin”, a v.d. direktor niškog pozorišta o svemu ćuti.

Dugonajavljivana predstava “Konastantin” uzburkala je duhove u niškom Narodnom pozorištu.

I nakon što su mediji objavili informacije da glumci u predstavi “Konstantin” imaju nerealne honorare, a čitava predstava košta skoro 20 miliona dinara, v.d. direktor Ivan Vuković odbija da komentariše navode o novcu.

Vuković je odbio i da Južnim vestima dostavi specifikaciju troškova.

- Žao mi je. Ne mogu da vam pomognem - kratko je odgovorio Vuković.

Komentar v.d. direktora nismo uspeli da dobijemo ni na ostavku Zorana Ćirića.

- Imamo 25. februara konferenciju povodom premijere.... pa eto tada možemo da pričamo o tome - rekao je Vuković.

Predsednik Upravnog odbora pozorišta Dejan Petković kaže da je ovo telo odlučilo da podrži predstavu "Konstantin" iako su, kako kaže, iznosi i cifre zaista veliki.

- Druga opcija je bila da ne glasamo za to. Što znači da bi se sav novac, koji je već bio odobren, vratio u budžete, da predstava ne bi bila odigrana i da bismo umesto predstave imali jedan običan skandal - kaže Petković.

O honorarima i sumama, za koje se slaže sa Ćirom da su “nepristojne ponude”, Petković kaže da će morati da odgovaraju oni koji su ih ugovarao i potpisivali ugovore.

Podsetimo, pisac Zoran Ćirić u ponedeljak je podneo ostavku zbog, kako je rekao, “suštinskih neslaganja” sa v.d. direktorom Ivanom Vukovićem, a pri tom izneo i niz negativnih činjenica koje se direktno tiču predstave o Konstantinu.


Dragan Aranđelović predsednik Nadzornog odbora Narodnog pozorišta za ponedeljak je zakazao hitnu sednicu ovog tela, a odbornička grupa Niška priča uputila je niz pitanja predsedniku Skupštine Grada i gradonačelniku Niša. niska prica logo

Pod oznakom hitno odbornici Niške priče traže odgovore na pitanja koliki su troškovi predstave "Konstantin - znamenje anđela", koliko sredstava je opredelio grad Niš, koliko Republika Srbija, a koliko sama Ustanova za realizaciju ove predstave.

I što je najvažnije odbornici žele da znaju koliko puta je planirano izvođenje ove predstave.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • agaton

    17:58 // 22. 2. 2013.

    ja mislim da je najbolje, sudeći po ovim pisanijima uglavnom bivših pripadnika populacije ,,žutih,, da se pozorište u Nišu ukine. Šta će nam to, neka se sve pare koje su spremljene za budžet daju radnicima, ugroženima i sl. De je bio taj tzv. Magični Ćira kada je dobio 10000 evrića za famoznu NIN ovu nagradu, što nije bio tako human pa da izdvoji malo u humanitarne svrhe...Onaj ko ga pozneje zna da on pod humanošću podrazumeva samo kada mu neko plati pivo...Dakle neka se zavesa spusti prekoine ispucavanje i optuživanje neka se ispostave računi i ko hoće nešto da gleda neka ide u našu nam prestonicu..Žalosno je kako je ovakav događaj iskorišćen da se namiruju politički raćuni a vratite se malo unazad pa ćete videti koliko je bivša vlast izdvajala za promašene projekte, samo jedan od njih je SV.Georgije medikriteta u svetu filma S.dragojevića, pa on od silnih para koje je dobio od države čovek toliko prigrabio sa bratijom da bi glumce nije isplatio...

  • Marko

    15:10 // 22. 2. 2013.

    Danas mi je rodjendan :)

  • Mirko&Slavko

    13:33 // 22. 2. 2013.

    Ja ne razumem vas braco juznjaci. Prvo nije valjala gospodja Biljana Vujovic jer po vasim komentarima koje sam citao do sad pozoriste je zamrlo pod njenim urednistvom, e sad ne valja ni novi direktor koji se zapravo trudi ? Nije li ovoliki budzet dobra stvar sobzirom da ce deo tog kolaca dobiti mladi niski glumci, ujedno i biti odrzan veliki dogadjaj u niskom pozoristu sto ranijih godina nije bila praksa ? Moja sestra je glumica i silom prilika poznajem honorare raadnika pozorista, ovo uopste nije neka basnoslovna cifra. pretvorite to u evre, podelite na jednake delove svih ucesnika (glumci, scenograf, kostimograf, reziser, autor teksta, osvetljenje, itd), uzmite u obzir cinjenicu da je kultura u srbiji sveopste mrtva i da oni imaju po 2-3 proedstave u proseku i videcete da svi ti ucesnici nemaju ni za leba na godisnjem nivou. Nije valjao repertoar ranije jer nije bilo para e a sad kad ima pare frka je sto nisu pare dali Ciri da pise tekst pa se on rasplakao.

    • jovanka jovic

      15:00 // 22. 2. 2013.

      GOSPODINE mirko i slavko, ocigledno niste dobro shvatili dogadjaj pa imate takav komentar!Vrlo je maliciozno vase obracanje sa ,,braco juznjaci,, .Radi se o sokantnim honorarima i vrlo nerealnim! Ogroman samar ovom nasem gladnom narodu koji jedva ceka da pohrli u pozoriste da ga oduseve efekti preskupog projekta koji je ocigledno pranje novca. Zasto uopste pominjete tu bivsu direktorku kad svi u Nisu znaju da je to vrlo kompromitovana osoba vec duze vreme i da je i ona stranacki postavljana,srecom i tome je kraj! Ne prozivajte Ciru on je postena figura u ovoj prici! A o kulturi pustite kulturne da pricaju!!!

    • bog sve vidi

      19:41 // 22. 2. 2013.

      Mirko&Slavko je ustvari ovaj v.d. upravnik, koji se cudi sto javnost reaguje na rasipanje para. Cira u celoj prici nije bitan kao i njegovi motivi koji su verovatno licni. Pozitivno je to, sto je isti Cira pokrenuo javnost da podigne glas protiv rasipanja, zbog kojeg je i prethodni direktor zestoko kritikovan. Smatrali smo da stvari idu na bolje, medjutim, dosli su jos veci alavci koji be iskoriste Edikt kao paravan za sta drugo nego pljacku. Sjaasi Murta da uzjase Kurta Sramite se.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: