Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 2. 3. 2023.

| Kultura

Šta sve niški teatar priprema u mesecu kada slave 136 godina postojanja

Autor:J. S.Izvor:Južne vesti
Narodno pozorište Niš
Bogat repertoar u martu; foto: JV / Ljubica Jocić

Premijerom komada San o zavičaju (neviđeno folk snoviđenje), niško Narodno pozorište proslaviće 136 godina postojanja 11. marta. Tokom ovog meseca niški glumci će osim ovog komada igrati i mjuzikl Neki to vole vruće i predstavu Afera nedužne anabele koja je odnedavno na repertoaru. Niški teatar će takođe ugostiti i muzičare i stend-ap komičare, a biće i nekoliko gostovanja drugih pozorišta.

Martovski repertoar niškog Narodnog pozorišta počinje večeras gostovanjem produkcije Beoart iz Beograda koji će izvesti komad Čovjek visine Ane Đorđević, u režiji Jane Maričić, a za Dan žena 8. marta dva glumačka velikana, Nebojša Dugalić i Boris Pingović, imaće svoj koncert Da, to su bili dani, koji osim muzike ima i poezije i anegdota.

10. marta je zakazana pretpremijera komada San o zavičaju (neviđeno folk snoviđenje) Ivana Velisavljevića, u režiji Milana Neškovića, koja će premijeru imati sutradan, kada Narodno pozorište obeležava 136. rođendan.

Ovo je savremena drama o životu u Srbiji, o odlasku u svet i povratku u zavičaj, o odumiranju društva van gradskih sredina, gde preovladava totalna dezorijentacija - pišu o predstavi.

Publika će ovu predstavu moći da pogleda i 14. i 15. marta, kao i 27. marta kada je Svetski dan pozorišta.

Mjuzikl Neki to vole vruće publika na programu je 16. i 17. marta, a predstavu koja je odnedavno na repertoaru, Afera nedužne anabele, glumci će igrati na daskama niškog teatra 28. i 29. marta.


Na repertoaru i brojna gostovanja

Niško Narodno pozorište će u martu ugostiti brojne kolege iz drugih teatara, a na repertoaru je i baletska predstava Teatro Dance Studio (18. marta), kao i čak 3 stend-ap komedije - Semira Gicića (21. marta), Neše Bridžisa (22. marta) i Srđana Dinčića (24. marta).

Biće i muzike krajem ovog meseca, jer će 25. marta biti održano finale Frankofone pesme, a sutradan koncert grupe Eyot.

I niški glumci će gostovati sa svojim komadima u drugim pozorištima i na festivalima u martu.

Kompletan repertoar i program za mart možete videti na sajtu Pozorišta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nale

    07:15 // 4. 3. 2023.

    Grad Nis treba da bude ponosan na svoje pozoriste. Marketing mogu da rade i gradjani. Treba da vidimo decu, da zovemo prijatelje i da podrzimo svaki vid kulture u nasem gradu u ovo ludo vteme. Ne zivim vise u Nisi, ali u pozoriste obavezno odem kada god sam opet u hradu i ne poredim ga ni sa jednim drugim, trudim se da uzivam u tome sta su ljudi uradili i spremili,a ne da trazim sta je moglo bolje

    • Torpedo

      19:13 // 4. 3. 2023.

      Objasni nam, samo, ko je napravio " ovo ludo vreme" ?

  • Mika

    23:08 // 2. 3. 2023.

    Aaahahahhahaaaa! Pretrgli se. Kad odbijete gostovanja i tezge- koliko su dana zapravo davali predstave i radili svi ti koji su se nabili na drzavni budzet?? Spasoje- imas li obraz i osecaj za bilo kakvu sramotu i odgovornost??

  • Ljuba

    22:54 // 2. 3. 2023.

    Nedopustivo je da na predstavi Čovjek visine bude prisutno stotinak ljudi.Gde je marketing ? Predstava je jedna od boljih i nije zasluzila polupraznu salu.

    • Oliver P.

      10:40 // 3. 3. 2023.

      Pa oni ni Noćnu frajlu ne mogu da prodaju što je nešto najbolje igrano skoro ovde (bar što sam ja gledao). Može na Bitef da ide ali ovde oni ne znaju šta sa takvom predstavom da rade i kako da prodaju više od pola sale. Sramota

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: