Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:44, 2. 11. 2018.

| Kultura

Student niškog Fakulteta umetnosti laureat "Guitar festa" u Sarajevu

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
milos vukovic
Uspeh mladog gitariste; foto: FU Niš

Na 3. Međunarodnom takmičenju “Guitar United” koje je nedavno održano u Istočnom Sarajevu za ukupnog pobednika proglašen je Miloš Vuković, student gitare na Fakultetu umetnosti u Nišu.

22-godišnji gitarista, koji studira u klasi mr Vesne Petković, bio je najbolji na festivalu 6. kategorije bez starosnih ograničenja. Kao pobednik je osvojio je i gitaru grčkog graditelja ovog instrumenta Seintoulasa Giannisa.

Inače, “GuitarUnited - Guitar Fest Sarajevo East” u centru pažnje ima klasičnu gitaru, ali uključuje i najraznovrsnije muzičke žanrove, soliste i ansamble i sve što je vezano za gitaru kao instrument. Okuplja izvođače, predavače, đake i studente.

Ovogodišnji laureat festivala, Miloš Vuković, rođen je u Smederevskoj Palanci, a gitaru je počeo da uči sa 10 godina kod Miloša Adžića. Školovanje nastavlja kod profesorke Milkice Ponjavić u beogradskoj Muzičkoj školi “Dr Vojislav Vučković”, a potom upisuje Fakultet umetnosti Univerziteta u Nišu.

Usavršavao se na časovima kod eminentnih domaćih i stranih gitarista, nastupao na brojnim manifestacijama i imao solističke nastupe.

Njegov repertoar, kako se navodi u biografiji mladog Vukovića, obuhvata veliki broj dela, počev od renesanse do muzike pisane u 20. veku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: