Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:19, 30. 6. 2014.

| Kultura

Sud: Nezakonit izbor upravnika Narodnog pozorišta

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Ivan Vuković
Sporan od početka; Ivan Vuković

Viši sud u Nišu poništio konkurs na kome je Ivan Vuković izabran za prvog čoveka niškog teatra. Gradsko pravobranilaštvo najavljuje žalbu.

Kako je za Južne vesti potvrdio predsednik Suda Zoran Krstić, utvrđeno je da je imenovanjem Vukovića prekršen zakon.

- Poništava se rešenje Skupštine Grada Niša o izboru Ivana Vukovića za direktora Narodnog pozorišta kao nezakonito - piše u presudi.

Ipak, u Sudu nisu mogli da kažu tačne razloge za donošenje takve odluke, s obzirom na to da tekst presude još nije otkucan.

Inače, postupak je vođen po tužbi Miroljuba Jovanovića, jednog od kandidata za upravnika pozorišta, koji se žalio na čitav niz nezakonitosti.

Gradski javni pravobranilac Miomira Dinić kaže da je trenutno na odmoru i da nije do detalja upoznata sa tim procesom, ali kaže da će se Pravobranilaštvo "svakako žaliti" na presudu.

Podsetimo, Skupština Grada je 30. novembra 2013. godine izabrala Ivana Vukovića za upravnika Narodnog pozorišta nakon veoma spornog konkursa.

Ivan Vuković rešenje Ministarstva rada Ministarstvo rada: Vuković ne ispunjava uslove za upravnikaKako su Južne vesti ukazivale, Vuković ne ispunjava jedan od osnovnih kriterijuma koje predviđa Statut pozorišta - da upravnik mora da ima završen fakultet i "najmanje 5 godina radnog iskustva u struci". 

Problem je što je Vuković diplomirao svega godinu dana ranije, dok mu je jedino radno mesto pre toga bila funkcija v.d. upravnika Pozorišta. Ipak, on se "branio" tvrdnjom da "iskustvo u struci" nije isto što i radni staž, a kao argument koristio i dopis Udruženja dramskih umetnika Srbije koje potvrđuje da je Vuković režirao predstave još tokom studija.

Ni zaključak Ministarstva rada da Vuković ne ispunjava uslove, odnosno da je za tu funkciju neophodno radno iskustvo sa završenim fakultetom, vladajućoj većini nije bilo dovoljan. Ivan Vuković Falsifikat. Biografija koju je Vuković podneo Skupštini Grada septembra 2012. godine


Falsifikovao dokumentaciju

Vredi podsetiti da je Ivan Vuković za v.d. upravnika Narodnog pozorišta izabran 18. septembra 2012. godine kao "Diplomirani reditelj", iako je u to vreme i dalje bio student.

Dejan Jovanović, predsednik skupštinskog Odbora za imenovanja i funkcioner SNS, tada je rekao da nije znao da Vuković još studira, a da diplomu na uvid nije tražio jer "to nije bilo bitno".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sule

    13:46 // 1. 7. 2014.

    ne zakonito izabran,sam sebi doneo resenje radi u poz.50% a na FMU 70%poz. u dugovima,ogromni racuni u N.Mehani,upotreba privatog auta u sluz. svrhe...on je sramota za SNS,GRAD NIS,DOKLE BRE...AMAN..

  • Ljuba

    06:49 // 1. 7. 2014.

    Za ovo je kriv Dejan Jovanovic.Pitam se pitam da li i on osoba koja treba da bude na mestu na kome je sada, predsednik Gradske komisije za imenovanje?Koliko je stranaka promenio?Mnogo pitanja bez odgo

  • vrana

    23:39 // 30. 6. 2014.

    Nisu trazili diplomu jer im nije bitno.Vazno je ko ga predlaze za direktora a ne koje uslove mora da ispunjava.Tuzno je sto Nis vode beogradske pudlice.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: