Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:33, 7. 9. 2018.

| Kultura

"Svet slika" slovačkog autora od večeras u Sinagogi

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Slike Sinagoga
Jarke boje glavna karakteristika slovačkog slikara; foto: JV/M.J.

Cveće jarkih boja, raznobojne crkve, zeleni ljudi i još mnogo šarenolikih slika, kojima slovački autor Miloslav Dvorak dočarava svoj utisak o ljudima, predelima i događajima, postavljene su od večeras u niškoj Sinagogi. Na otvaranju izložbe "Moj svet u slikama" autor je naglasio koliko voli sve vezano za Srbiju.

To je i dokazao time što se okupljenima u Sinagogi obratio na srpskom jeziku. IMG-20180907-180041 Cveće, zgrade i ličnosti; foto: JV/M.J.

Žao mi je što nemam sada olovku i papir da vam pokažem koliko volim srpske ljude, hranu, prirodu i sve. Veoma sam srećan što danas mogu da budem sa vama. I muzej Sinagoga mi se mnogo sviđa - rekao je Dvorak.

Autor izložbe moj svet slika, kome je prvobitno zanimanje doktor, ali koji je počeo da slika pre gotovo 30 godina, kako su naveli u njegovoj najavi, ne plaši se boja, a njegove slike “odišu pozitivnom energijom”.

IMG-20180907-180056 Jarke boje na slikama Dvoraka; foto: JV/M.J.Upravo te boje na ambasadorku Slovačke u Srbiji Dagmar Repčekovu ostavile su najveći utisak, pa je pozvala sve prisutne da uđu u “ovaj svet prelepih boja”.

Uglavnom jake boje izazivaju osećaj straha, ali ovde one izazivaju mir, smirenost i izazivaju potpuno jedan drugačiji osećaj. Ja bih jednu od ovih slika mogla da okačim u spavaću sobu i ne bih se bojala noću. Pozivam vas da uđete u ovaj svet lepih boja - rekla je Rapčekova.

Ova postavka zadržaće se u Sinagogi sve do 16. septembra.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: