Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:44, 5. 6. 2018.

| Kultura

Svirka i izložbe u čast Šabana Bajramovića

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
Šaban Bajramović
Ulaz je besplatan; foto: nisville.com

Već 10 godina je Niš, ali i čitav svet bez kralja romske muzike Šabana Bajramovića i upravo u njegovu čast 7. i 8. juna biće upriličena manifestacija Me sem Šaban. Organizatori kažu da će 7. juna na amfiteatru na Nišavi biti muzičko veče, dok je naredni dan predviđen za foto-izložbu i tribinu u prostorijama Niškog kulturnog centra.

Premda će se, kako kažu organizatori, u Niš tih dana sjatiti veliki broj muzičara, saradnika i poštovalaca Šabanovog dela, u četvrtak 7. juna će dvočasovni koncert održati samo Saita i Crne mambe. Repertoar je, dodaju, koncipiran hronološki, onako kako je Šaban stvarao.

Zvaničan program biće na amfitetru, a sa muzikom krećemo od 21:30, pa do ponoći. Muzika će ići hronološki, od njegovog muzičkog početka 1968, pa do njegove smrti. Mislim da će svi gosti biti zadovoljni - rejao je Saita, frontmen Crnih mambi.

Na amfitetatru od 21 sat, prema rečima organizatora, pojaviće se i pojedini članovi benda Cubismo, sa kojima je Šaban svirao, glumac Petar Božović, kao i 80-godišnjaci sa kojima je Šaban napravio svoje prve muzičke korake.

Inače, kakav je bio Šaban Bajramović i šta je on značio za "carski grad", ali i za ostatak sveta, možete pogledati u debati Južnih vesti "60 minuta".


Tribina o Šabanu

Dan nakon svirke, 8. juna, u prostorijama NKC-a biće upriličena izložba fotografija koje prikazuju čitav njegov život. Nakon toga, dodaju, predviđena je i tribina o Šabanu.

Tu će se govoriti “istina o Šabanu”, odakle je i ko je bio. Cela istina i prava istina o Šabanu. Dolaze njegovi muzičari, sa kojima je počinjao da radi - navode organizatori.

Program u NKC-u, dodaju, zakazan je za 12 sati.

Inače, prisustvo na manifestaciji Me se Šaban na romskom ili Ja sam Šaban na srpskom je besplatno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: