Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:40, 14. 8. 2020.

| Kultura

Svirke i predstave i večeras na "Nišvilu" pred praznim tribinama - publika prati "lajvstrim"

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
nisville, otvaranje, 13 avgust 2020, nis, foto jv vanja keser 10
Ceo program zainteresovani mogu pratiti onlajn; foto: JV / Vanja Keser

Nišvil džez festival, počeo je u onlajn formi sinoć na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi – bez prisustva publike, a zbog velike posećenosti sajta nekoliko je bilo i prekida prenosa, te se iz festivala izvinjavaju gledaocima i kažu da će probati da reše problem. Druge festivalske večeri na programu su predstave za decu Crven nosić Pan Teatra i Izolationist trupe New Network, a zatim slede nastupi grupa Galleas i Balkanophonia, a veče zatvara bluz bend Slide ride.

Program počinje u 20 sati i može se pratiti preko linka. Prvo će ljubitelji scenske umetnosti moći da pogledaju predstave za decu.

A zatim slede nastupi sasatav Galeas britanskog gitariste italijanskog porekla Antonia Marzinotta, world music sastav Balkanophonia koji predvodi Nikola Starčević – istovremeno i član porodičnog gitarskog trija Balkanske žice, a prograv zatvara blues band Slide Ride - saopštavaju iz Nišvila.

Sinoć su izvedene predstave Crvenkapa u izvođenju Pan Teatra i Tri sestre i Nataša P u izvođenju trupe Art Media i u saradnji sa Nacionalnim operom i baletom Severne Makedonije.

Muzički deo programa otvorio je najbolji albanski džez sastav Kaba Project Ajs, koji je nedavno objavio album jazz aranžmana tradicionalnih pesama JalbaniaZZ snimljen na Roccela festivalu u Italiji.

Najaktivniji srpski gipsy swing sastav Dejan Krsmanović Trio predstavio se autorskim programom koji je već privukao pažnju i inostranih producenata među kojima je i čuveni Jon Larson inače vođa čuvenog sastava Hot Club De Norvege - navode iz Nišvila.

Program prvog dana festivala je zatvorio tradicionalni romski Orkestar Žarka Stamnekovića programom posvećenim Šabanu Bajramoviću.

Inače, organizacioni tim Nišville jazz festivala se izvinjava svim gledaocima livestream prenosa, zato što se zbog velike posete Nišville sajtu - program prekidao u više navrata. Stručna ekipa upravo radi na povećanju kapaciteta gledanosti, a programi izvođeni uveče, ovih dana će u dnevnim satima moći da se na istom linku http://nisville.com/live-stream/ gledaju kao snimci - navode.

Podsetimo, onima koji su već kupili ulaznice za ovogodišnji Nišvil organizatori poručuju da će moći da ih iskoriste u septembru ako festival bude održan uživo ili avgusta sledeće godine ukoliko bude pomeren.

Za sve nedoumice oko eventualnog povraćaja novca za već kupljene ulaznice, poručuju publici da se obrati prodajnoj mreži Ticket Vision na telefon 0900 11 00 11 ili da pošalju upit na sledeće e-mail adrese: [email protected] i [email protected].

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    20:09 // 14. 8. 2020.

    Pametno i treba

  • ACA KOLUMNA

    17:45 // 14. 8. 2020.

    BIO CIRKUS, POSTAO JOŠ VEĆI !

  • zuksy

    16:34 // 14. 8. 2020.

    Nije TO TO

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: