Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:35, 11. 2. 2023.

| Kultura

“Tako nas je očarala Desanka Maksimović” - niška Dečija biblioteka raspisala konkurs za đake

Autor:T. R.Izvor:Južne vesti
knjiga
Radovi se šalju do 10. marta; ilustracija; foto: JV-J. C. M.

Povodom Svetskog dana knjige za decu i u čast 125. godišnjice rođenja čuvene pesnikinje, Dečija biblioteka u Nišu raspisala je literarno-likovni konkurs, čija je tema “Bajka o srećnom detinjstvu: tako nas je očarala Desanka Maksimović”. Osnovci iz Srbije i inostranstva mogu slati bajke u prozi, stihu ili crtežu do 10. marta.

Svetski dan knjige za decu obeležava se 2. aprila, a Odeljenje knjige za decu Narodne biblioteke “Stevan Sremac” u Nišu 22. put raspisuje konkurs tim povodom.

Kako navode, radovi treba da budu čitko napisani ili otkucani u tri primerka, na srpskom jeziku. Šalju se na adresu Biblioteke.

Likovni radovi se šalju u originalu (nikako kao slika e-poštom), a podloga, tehnika i format - po slobodnom izboru. Radovi treba da budu potpisani i to: literarni radovi ispod rada, a likovni na poleđini crteža. Ukoliko se literarni radovi šalju grupno (u jednom Word dokumentu), ispod svakog rada napisati podatke o autoru - kažu iz Biblioteke.

Učesnici će se bodovati u dve kategorije - od prvog do četvrtog i od petog do osmog razreda. Najbolji radovi po oceni stručnog žirija biće objavljeni 27. marta na sajtu Narodne biblioteke. Dodatne informacije o konkursu dostupne su na sajtu Biblioteke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan Nikolic

    23:34 // 4. 6. 2023.

    Da moj sin osvojio prvo mesto i evo nagrade nema jos uvek i non stop me pita kada ce,kada pozovem nemaju jos uvek informacije,pricaju treba decu podstaknuti da uce da se trude ali kad ih treba nagraditi nista Sramota.

    • desanka

      19:05 // 7. 11. 2023.

      Evo sada ce kraj godine, a nagrade jos nisu podeljene! Sramota!!! I Desanka i Andersen ne bi verovali da se tako postupa prema deci, danas.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: