Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:37, 22. 10. 2013.

| Kultura

Tania Maria na jubilarnom “Nišvilu”

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
Untitled.jpg

Poznata brazilska pijanistkinja, vođa benda, kompozitorka i pevačica Tania Maria, prva je u nizu učesnika koje je “Nišvil” bukirao za sledeću godinu.

Ona će, kako je najavljeno, nastupiti sa svojim sastavom prve večeri festivala 2014, koji će se od 14. do 17. avgusta održati u niškoj Tvrđavi.

Tania Maria Korea Reis ima iza sebe karijeru dugu više od četiri decenije, tridesetak albuma i nastupa na koncertnim podijumima i festivalima širom sveta.

Njen džez izraz, kažu organizatori, čvrsto je oslonjen na muzičku tradiciju Brazila, sambu i bosas novu. Kombinujući ove uticaje sa džez rokom, popularnom angloameričkom muzikom, afro kuban stilom, latin džezom stvorila je svoj prepoznatljivi stil.

Prvi album snimila je u Brazilu 1969. godine, a natupala je na prestižnim džez festivalima i u legendarnim klubovima. Francusko ministarstvo kulture nominovalo ju je za orden viteza umetnosti i književnosti.

Iz direkcije “Nišvila” kažu da su za jubilarno 20. izdanje u toku pregovori i za dovođenje 4 big benda i jednog atraktivnog orkestra sastavljenog od sto i jednog muzičara, tako da će po broju učesnika, “Nišvil 2014”, sa oko 600 izvođača, nadmašiti, prema najavama, sva prethodna izdanja.

TANIA MARIA - Agua de Beber

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: