Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:50, 29. 12. 2022.

| Kultura

“Teatar na raskršću” dobio status manifestacije od kulturnog značaja za Niš

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
teatar na raskršću
Javna rasprava o predlogu da “Teatar na raskršću” dobije status manifestacije od kulturnog značaja za Niš; foto: T. R.

Odlukom o gradskim manifestacijama od značaja Festival drame i pozorišta “Teatar na raskršću” postao je 12. manifestacija od kulturnog značaja za Grad Niš. Članica Gradskog veća za kulturu i turizam Andriana Anastasov istakla je da je takva manifestacija potrebna gradu, te da se čekalo da to Savet za kulturno stvaralaštvo i potvrdi, a odluku su podržali i odbornici niške skupštine.

Ovom odlukom uređuju se manifestacije u oblasti kulture, koje su od značaja za Grad Niš, kao i projekti koji se finansiraju ili sufinansiraju iz budžeta Grada na osnovu javnog konkursa. Savet za kulturno stvaralaštvo čine lica koja su se istakla svojom profesijom ili radom u oblasti kulture, odlučio je da “Teatar na raskršću” postane najnovija manifestacija od kulturnog značaja za Niš.

Neke manifestacije imamo na dve godine, kao što je “Muzički edikt” u organizaciji Srpske pravoslavne crkve, a neke imamo svake godine. Odlukom o gradskim manifestacijama od značaja za Grad je predviđeno koje su to manifestacije i Savet za kulturno stvaralaštvo je predložio da “Teatar na raskršću” bude nova gradska manifestacija. Teatar na raskršću je međunarodni pozorišni festival i mi smatramo da je od značaja za Grad Niš da ima takvu manifestaciju - rekla je Andriana Anastasov.

Ostale manifestacije od gradskog značaja su “Filmski susreti”, “Internacionalne horske svečanosti”, Likovna i Književna kolonija “Sićevo”, Festival dečije muzike “Majska pesma”, “Nisomnia”, “Nišvil”, “Muzički edikt”, “Evegrin festival” i “Novogodišnji koncert”.

Podsetimo, Fesitval drame i pozorišta “Tetatar na raskršću” postoji od 2019. godine i do sada je održan tri puta, a na poslednjem održanom nagradu za najbolju predstavu dobio je komad Orač i smrt.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    19:05 // 29. 12. 2022.

    Bravo! E takve vesti volim da pročitam. I Niš i Nišlije i naše pozorište zaslužuju takav festival.

    • Var tehnolog

      07:36 // 30. 12. 2022.

      Nislije ??? Bilo nekad, sad su ogromna manjina u svom gradu ! Nije problem doci sa strane i ziveti u Nisu, vec sto nemas gradske manire i gospodstvo a svoje donosis sa sobom !
      Takodje, cudno je i porazno, da Pozoriste ,u vreme sns ,vode ljudi koji nisu iz Nisa, i da u Nisu nema referentne osobe! Pametnom- dosta !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: