Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:19, 21. 10. 2020.

| Kultura

“Travnička hronika” otvara večeras "Borine pozorišne dane" u Vranju

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Pozorište Vranje
Borini dani traju do 24. oktobra; foto: M. D. /JV

Predstava Travnička hronika, reditelja Nikite Milivojevića, u izvođenju Narodnog pozorišta iz Novog Sada i Narodnog pozorišta iz Sombora otvoriće 40. jubilarne “Borine pozorišne dane” večeras od 20 sati. Selektor festivala, pozorišni kritičar Slobodan Savić, odabrao je još tri predstave koje će se naći na repertoaru do kraja festivala, 24. oktobra.

Drugog dana festivala, 22. oktobra, pred publikom će se naći još jedno koprodukcijsko pozorišno ostvarenje - Seljačka opera pisca Bele Pintera, u režiji Atile Keresteša, a u izvođenju Novosadskog pozorišta i Narodnog pozorišta iz Segedina.

Narednog dana na repertoaru je komad Kaligula Albera Kamija u režiji Snežane Trišić i izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda.

Beogradski Zvezdara teatar predstaviće se poslednjeg dana predstavom Pasivno pušenje, rađenoj po tekstu Nebojše Romčevića, a u režiji Egona Savina.

Umetnički direktor pozorišta Bojan Jovanović kaže da je ideja za ovogodišnji slogan “Sadašnje u prošlosti” proizišla iz programa festivala.

Veoma je važno da se festival održi u ovom trenutku pa čak i sa smanjenim brojem publike, jer pozorište bez publike, nije pozorište. Program je malo skraćen jer se na Borine pozorišne dane nadovezuje Festival profesionalnih pozorišta Srbije ,,Joakim Vujić” - rekao je Jovanović.

U okviru pratećeg programa publika će moći da pogleda izložbu slika Sterijinog pozorja “Pozorište u fotografskoj umetnosti“, promociju romana Crna ptica Vranjanke Aleksandre Jovanović, kao i dečiju predstavu vranjskog teatra Čarobnjak iz Oza.

Dva dana nakon "Borinih dana" u Vranju počinje i 56. Festival profesionalnih pozorišta Srbije “Joakim Vujić” i trajaće do 2. novembra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: