Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:03, 20. 8. 2021.

| Kultura

Tri nagrade za predstavu Akademskog pozorišta u Nišu na festivalu ITEF

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
Predstava
Akademskom pozorištu tri nagrade za predstavu "Miris života unazad"; Foto: SKC

Nagradu za najbolju predstavu, najbolju režiju i mušku ulogu dobila je predstava Miris života unazad niškog akademskog pozorišta na Teatarskom festivalu ITEF na Mišaru, kod Šapca.

Drugi Internacionalni teatarski festival održan je od 14. do 19. avgusta, a predstava Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Niš osvojila je tri nagrade.

Osim priznanja za najbolju predstavu, za najboljeg glumca festivala proglašen je Nemanja Nikolovski, koji je dobio nagradu ,,Milenko Zablaćanski”, dok je nagrada za najbolju režiju "Aleksandar Aca Ognjanović" pripala režiseru Dušanu Matejiću.

Inače, ova predstava već je dobila nagradu za najbolju predstavu i najbolju mušku i žensku ulogu na 6. Festivalu amaterskih pozorišta Kulisa koji organizuje SKC Kragujevac, a nagrađena je i na Međunarodom festivalu za decu i mlade “Lektirići ex YU fest“.

Predstava Miris života unazad je psihološka drama rađena po motivima romana Život je pred tobom Romena Garija.

Kako navode iz SKC-a, predstava publiku vodi kroz život gospođe Roze, bivše prostitutke koja je otvorila prihvatilište za decu prostitutki, ali je zbog njene bolesti mnoga deca napuštaju i odlaze u nove domove, dok sa njom ostaje Momo, sin prostitutke i duševnog bolesnika.

Momo je poput Malog princa, ali Malog princa koji je zaprljan egzistencijalnim i individuacijskim muljem. Momo je istraživač života, dete i starac. Možda mudrac, a možda psihički nestabilno mlado biće. Njegovo postupanje u odgovornim situacijama daje nam odgovor - navodi Dušan Matejić, reditelj predstave.

U predstavi igraju Jovana Đorđević, Nemanja Nikolovski, Milan Stamenković, Igor Ivanovski, Nemanja Dimitrijević, Milica Kostadinović, Anastasija Rančić, Petar Ščepihin i Nevena Petković.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kulturna

    17:03 // 20. 8. 2021.

    Bravo za Akademsko!Rasadnik talenata.Sve čestitke za Nikolu i verujem da je presrečan što nagrada nosi ime Milenka Zablaćanskog.Sve čestitke za uspeh.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: