Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:31, 7. 10. 2015.

| Kultura

Tri nova filma u niškim bioskopima

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
slikanaslovna.jpg
"Put do slave" režirao Robert Zemekis; foto: kupinafilm.rs

U četvrtak 8. oktobra u bioskopu “Kupina” biće premijerno prikazana 3D ostvarenja “Put do slave” i “Pan: Putovanje u zemlju Nedođiju”, koja će se nakon toga naći na redovnom repertoaru. U "Vilinom gradu" biće prikazan i albanski film "Zakleta devica".

Put do slave” oskarovca Roberta Zemekisa zasnovan je na istinitoj priči o Filipu Petitu, čoveku koji je hodao po žici rastegnutoj između dva tornja Svetskog trgovinskog centra.

Zemekis, kako navode iz “Kupine”, reditelj hitova kao što su “Forest Gamp” i “Povratak u budućnost”, najmodernijom tehnologijom dočarava kako je to biti u oblacima.

Uz sve to, sam film je ljubavno pismo Parizu i Njujorku sedamdesetih godina prošlog veka, ali iznad svega, to je ljubavno pismo upućeno kulama bliznakinjama Svetskog trgovinskog centra u njihovom punom sjaju - navodi se u opisu filma.

Pan-SBgr1 "Pan" daje 3D ruho poznatoj dečijoj bajci; foto: kupinafilm.rsZasnovan na poznatoj priči o Petru Panu uvijenoj u savremeno 3D ruho, sa Hjuom Džekmenom u glavnoj ulozi, film “Pan” govori o samim počecima likova iz ove bajke.

Petar je nestašan dvanaestogodišnjak neodoljivog buntovničkog duha koji mu ne pomaže u mračnom londonskom sirotištu u kojem provodi život. Ipak, jedne potpuno neverovatne noći, Petar duhom odlazi u čarobnu zemlju pirata, ratnika i vila, zvanu Nedođija, u kojoj će pokušati da nađe svoje mesto - stoji u sinopsisu.

Albanski film "Zakleta devica" koje će biti prikazano u četvrtak 8. oktobra u "Vilinom gradu" prati Hanu koja robuje tradiciji i živi kao virdžina. U jednom trenutku po prvi put napušta dom i putuje kod sestre u Italiju, u svet koji joj je potpuno nepoznat. U novoj zemlji će, navodi se u opisu, ozbiljno razmatrati mogućnost da prekrši zavet koji je dala. 

Kompletni repertoari mogu se videti na sajtu “Kupine” i "Vilinog grada". 

"Put do slave" - trejler

"Zakleta devica" - trejler

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: