Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:01, 15. 10. 2020.

| Kultura

"Tri praseta" i "Patkica Žutkica" do kraja nedelje u Lutkarskom

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
predstava
Dve predstave do kraja nedelje; foto: Lutkarsko pozorište Niš

Poznata priča o drugarstvu, ljubavi i zajedništvu - Tri praseta na repertoaru Pozorišta lutaka je u četvrtak, 15. oktobra od 18 sati, dok će se u nedelju, 18. oktobra od 11:30 igrati predstava Patkica Žutkica namenjena najmlađoj publici.

Do kraja nedelje u Lutkarskom pozorištu odigraće se 2 predstave, a prva je izvedba čuvene bajke Tri praseta. Iz pozorišta podsećaju da su glavni junaci priče Bucko, Mucko i Gucko koji žive bezbrižno ne sluteći da im se može dogoditi bilo kakvo zlo.

Međutim, na tri “dobra zalogaja“ oko baca zloćudni i proždrljivi vuk. U nameri da doskoče vuku, odlučuju da svako od njih sagradi svoju kućicu. Jedno prase je napravilo kućicu od slame, drugo od pruća, a treće od cigala. Dve kućice, od slame i pruća, vuk je uspeo da ponovo poruši. Ali treća se pokazala kao preveliki zalogaj čak i za tako opasnog “stvora“ kao što je vuk. Došao je kraj stalnom bežanju. Srećni i bezbrižni, ali mnogo oprezniji, prasići nastavljaju da žive u slozi - navode iz Lutkarskog.

Predstavu je režirao Zoran Lozančić, a uloge tumače Svetlana Mihajlović, Tatjana Milenković, Dejan Gocić i Slobodan Miljković.

U nedelju je na programu predstava Patkica Žutkica, a kako kažu u pozorištu, ona na zanimljiv način spaja pozorišnu igru sa obrazovno-vaspitnim elementima i samim tim je odličan izbor za prvi susret dece sa pozorištem.

Predstava im omogućava da dodatno, aktivno učestvuju u njoj i na taj način kod njih razvija osećaj za pravednost, prijateljstvo, saosećajnost i podstiče ih da budu hrabri, složni i jaki - pišu o predstavi.

Predstavu je režirao Dejan Gocić koji i tumači jednu od uloga, a pored njega u predstavi igraju Jelena Đorđević i Toma Bibić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    10:42 // 15. 10. 2020.

    Svaka čast najbolji ste pozdrav za najbolju glumicu lutkarskog Dusku Djordjević

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: