Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:15, 1. 3. 2022.

| Kultura

"Tri praseta" i "Princeza na zrnu graška" ove nedelje u niškom Lutkarskom

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
pozorište lutaka niš
Jedna predstava u četvrtak, druga u nedelju; foto: Arhiva Pozorišta lutaka

U niškom Pozorištu lutaka ove nedelje na repertoaru su dve predstave, pa će u četvrtak, 3. marta, od 18 sati, mališani moći da pogledaju Tri praseta, a za nedelju, 6. mart, od 11:30, zakazan je komad Princeza na zrnu graška.

Tri praseta je priča o drugarstvu, ljubavi i zajedništvu, kažu iz Lutkarskog, prikazana kroz doživljaje tri praseta čije bezbrižne živote ometa proždrljivi vuk.

U nameri da mu doskoče, jedno prase gradi kuću od slame, drugo od pruća, a treće od cigala. Kućice od slame i pruća vuk uspeva da poruši, ali treća je bila preveliki zalogaj čak i za tako opasnog stvora kao što je on - piše u saopštenju.

Predstavu je režirao Zoran Lozančić, a uloge tumače Svetlana Mihajlović, Tatjana Milenković, Dejan Gocić i Slobodan Miljković.

U komadu Princeza na zrnu graška reč je o princu koji je želeo da se oženi pravom princezom, koja je sasvim slučajno jednog dana ušla u njegov život.

Za razliku od originalne bajke, dramaturg je u ovu izvedbu uveo i nove likove, a to su Miš i Grašak - navode iz Lutkarskog pozorišta.

Uloge tumače Biljana Radenković, Dejan Gocić, Davorin Dinić, Mirjana Đorđević i Nataša Ristić, a predstavu je režirao Davor Dragojević.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lutkar

    16:17 // 2. 3. 2022.

    Mi u Niš imamo princezu na zrnu (g)praška, a to je namesnica. Imamo i tri praseta iz kočinu: Stojanović, Đokić i Stanković.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: