Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:34, 18. 1. 2020.

| Kultura

Tri predstave u Pozorištu lutaka naredne nedelje

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
divlji labudovi, foto pozoriste lutaka nis
Predstave za najmlađe; foto: Ivan Nikolić/Pozorište lutaka Niš

Repertoar za narednu sedmicu u niškom Pozorištu lutaka otvoriće jedna od njegovih najnovijih predstava - Divlji labudovi. U toku naredne nedelje mališani će moći da pogledaju još i Kosić Bosić - priču o tome kako su kos i pas nadmudrili lisca, kao i komad Bila jednom jedna zima, koji govori o "jednoj dalekoj, raspevanoj i zaleđenoj šumi".

Bajku Kristijana Andersena Pozorište lutaka nedavno je pretočilo u predstavu, a deca će imati priliku da je pogledaju u nedelju, 19. januara od 11:30. Reč je o priči koja govori o Elizi, čiju je braću zla maćeha pretvorila u labudove. Sestra radi sve da spasi braću i vrati ih u ljudski oblik, a na tom putu nailazi na brojne prepreke, pa je čak i proglašavaju za vešticu.

Bezmerna ljubav prema braći, koju je okrutna maćeha pretvorila u labudove, pokreće njihovu sestru Elizu na žrtvovanje. U bajci Divlji labudovi, u dugoj potrazi za braćom, Eliza dospeva u mnoge nevolje, koje ljubavlju vođena prevladava. Zahvaljujući ovoj Andersenovoj bajci dete će lakše dopreti do saznanja pravih vrednosti u životu, a u dobroj Elizi prepoznati sopstvene postupke koje ih čine plemenitima i zapevati zajedno s njom - kažu u Pozorištu.

U četvrtak, 23. januara od 18 sati u Pozorištu lutaka davaće se predstava Bila jednom jedna zima, a u narednu nedelju, 26. januara od 11:30 Kosić Bosić. U ovoj predstavi namenjenoj predškolcima, lukavi licas prevari jednog kosa i pojede mu jaja, a u pomoć mu tada ne priskaču ni Breza, ni Potočić, ni Poljana.

Svi se boje lisca, prenemažu se i pretvaraju da ne vide i ne čuju. U pomoć mu jedino priskače pas. Nadmudriće lukavog lisca, koji upada u sopstvenu zamku i od njega će ostati samo – koža - navodi se u opisu predstave.

Više informacija o repertoaru i predstavama niškog Pozorišta lutaka dostupni su na njihovom sajtu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    13:53 // 18. 1. 2020.

    Sve bolji i bolji repertoar lutkarskog svaka čast pozdrav za najbolje glumce a posebno za najbolju glumicu Dusku Djordjević

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: