Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:01, 24. 6. 2020.

| Kultura

Trio koji čine Britanac, Francuz i Norvežanin nastupa na Nišvilu

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Nišvil festival
Nišliv se održava od 7. do 16. avgusta; Foto: Vanja Keser

Norveški bas gitarista Per 'Bas Viking' Mathisen, francuski gitarista Nguyen Le i Britanac Gary Husband koji je bubnjar, ali i pijanista, nastupiće prvog dana Nišvila, 13. avgusta. Kako navode organizatori ovog festivala, iako su ovi muzičari često sarađivali, do sada nisu sva trojica nastupala zajedno.

Za njih organizatori Nišvila kažu da su "možda i najtraženiji evropski muzičari tokom poslednjih godina".  Per 'Bas Viking' Mathisen Trio feat. Nguyen Le & Gary Husband na Nišvilu Prvi zajednički nastup; foto: Plakat

Per “Bass Viking” Mathisen je ne samo “norveški odgovor” na fenomenalnog bas gitaristu Jaca Pastoriusa, već i “norveški odgovor” na jednog od najpoznatijih evropskih odlično ocenjenih albuma, a tokom karijere je sarađivao sa brojnim svetskim imenima - navode u Nišvilu.

Francuski gitarista vijetnamskog porekla Nguyen Le do sada je potpisao 16 albuma i, kako kažu organizatori niškog džez festivala, poslednjih godina je jedan od najtraženijih muzičara na svetu.

Britanski muzičar, producent i kompozitor Gary Husband poznat je pre svega kao jedan od najboljih džez bubnjhara današnjice, ali i kao veoma cenjeni pijanista i klavijaturista. Tokom poslednjih decenija teško da se iko od vodećih muzičara može pohvaliti tako dugom i konstantnom karijerom multi-instrumentaliste - navodi se u saopštenju.

Kompletan repertoar ovogodišnjeg izdanja Nišvila, kao i biografije muzičara, možete pogedati na sajtu festivala.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    11:14 // 24. 6. 2020.

    Ta mamifestacija će nam biti kao šlag na tortu na ovoj epidemiji

  • Don Kihot

    11:02 // 24. 6. 2020.

    Duuugi niz godine idem na ovaj festival i ponosan sam jednu od retkih dobrih stvari u Nisu. Posto drzava i grad ne misle na nas, potrebno je da mi budemo odgovorni. Ne bi trebalo da se prisustvuje bilo kakvim koncertima, utakmicama i skupovima. Nece nam se nista desiti ako ove godine propustimo pa sledece godine zdravi i zivi uzivamo u koncertima.
    Izvinjavam se gdinu Blagojevicu, ništa lično.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: