Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:01, 28. 9. 2022.

| Kultura

"Trnova ružica" i "Pop Ćira i pop Spira" ove nedelje u Pozorištu lutaka

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Trnova ružica 1
"Trnova ružica" za decu stariju od tri godine; foto: Ivan Nikolić, Pozorište lutaka Niš

Priča o stogodišnjem snu, uspavanom kraljevstvu i hrabrom spasiocu biće izvedena u četvrtak, 29. septembra od 18 sati u Pozorištu lutaka u Nišu, a komedija o avanturama dvojice popova i njihovih familija biće u nedelju, 2. oktobra u dva termina - od 11:30 i 13:30.

Komad "Trnova ružica" je decu stariju od 3 godine, a podseća malu i veliku publiku kako se uz malo truda, rada i upornosti može doći do željenog cilja.

U stalnom preplitanju duhovitih igranih i lutkarskih rešenja deca učestvuju u kreiranju samog događaja na sceni, čime interaktivni proces predstavlja poseban doživljaj - piše u opisu predstave.

Predstavu je režirao Vladimir Lazić, a uloge tumeče Slobodan Miljković, Svetlana Mihajlović, Jovan Živković, Aleksandra Pavlović, Marija Cvetković, Tatjana Milenković, Jelena Đorđević i Toma Bibić.

U nedelju, 2. oktobra od 11:30 i 13:30 biće prikazana predstava "Pop Ćira i pop Spira", delo Stevana Sremca, namenjena za decu stariju od 8 godina.

Ovo delo koje je doživelo mnoge adaptacije za pozorište, kao i za male i velike ekrane, sada se obraća mladima. Ima li šta važnije od približavanja klasike novim generacijama? Čuvanjem jezika i Sremčevog književnog nasleđa kroz ovaj pozorišni poduhvat, direktno učestvujemo u obrazovanju onih koji tek dolaze - piše u opisu.

Predstavu je režirao Predrag Štrbac, a uloge tumače Dejan Gocić, Toma Bibić, Biljana Radenković, Nataša Ristić, Davorin Dinić, Mirjana Đorđević, Sofija Ristić, Teodora Stojković i Danilo Milenković.

Pop Ćira i pop Spira 1 "Pop Ćira i pop Spira" za decu stariju od 8 godina; foto: Ivan Nikolić, Pozorište lutaka Niš

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: