Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:11, 30. 10. 2022.

| Kultura

U Domu kulture izložba slika mladog umetnika iz Prokuplja

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
dom kulture
Iyložba će biti organizovana u prokupačkom Domu kulture; Foto: Lj. M.

Okružen živopisnom prirodom iz koje crpi nadahnuće i inspiraciju u svom selu Bresničić kod Prokuplja, slikar Filip Kosteski pripremio je izložbu na kojoj će predstaviti svojih dvadesetak slika različitih tematika. Izložba se organizuje u prokupačkom Domu kulture, u sredu 2. novembra u 18 časova, a ulaz je slobodan.

Radi se o petoj samostalnoj izložbi Prokupčanina Filipa Kosteskog, redovnog učesnik Ivanjdanske likovne kolonije, koja se tradicionalno održava u organizaciji prokupačkog Doma kulture, ali i mnogih drugih kolektivnih izložbi, na kojima je izlagao sa svojim starijim kolegama.

Na ovoj mojoj izložbi, ljubitelji slikarstva, moći će da vide dvadesetak slika različitih tematika. Ima tu apstrakcije, ekpresionizma i impresionizma, ali i onih, koje opisuju dešavanja u našem društvu. Dakle posvetio sam se i socijalnim i društvenim temama - kaže Kosteski.

Filip Kosteski je radio i kao street artist širom Jadranskog primorja, a imao je veliki broj individualnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.


Kosteski završio arhitekturu u Nišu, osvaja brojne nagrade

Talentovani umetnik iz Prokuplja završio je Osnovne studije arhitekture u Nišu i poseduje izvanredan talenat za likovnu i primenjenu umetnost, o čemu svedoče i njegove brojne republičke i međunarodne nagrade, između ostalih prvo mesto na konkursu "Dani evropske baštine- Tvrđava", zatim ,"Povelja Karađorđevića", za jedno, od dva najbolja slikarska ostvarenja na konkursu povodom 150 godina od rođenja Nikole Tesle.

Rad ovog, relativno mladog slikara, već su obeležile i međunarodne nagrade, među kojima su i diplome za najbolje pojedinačno ostvarenje na "Malom bitolskom Monmartru" 2003. i 2004. godine, zatim "Zlatna paleta", za najbolje pojedinačno ostvarenje na takmičenju 2005. godine, srebrnu medalju dobio je na takmičenju mladih umetnika u Evori u Portugalu.

Radovi prokupačkog slikara nalaze se u privatnim kolekcijama širom planete, a jedan od njih je dospeo i do Američke nacionalne galerije u kojoj su izložene slike Pikasa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: