Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:19, 2. 11. 2018.

| Kultura

U Leskovcu počeo Festival amaterske pozorišne režije

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
fapor 2018
Ulaz na predstave je slobodan, foto: B. Antić

Leskovac će u narednih 5 dana ugostiti amaterske pozorišne trupe iz Sremske Mitrovice, Požarevca, Jagodine, Lebana i Blaca koje će se smenjivati na sceni Leskovačkog kulturnog centra.

Festival amaterske pozorišne režije otvorio je glumac Vlastimir Vlasta Velisavljević koji je, kako sam kaže, počeo od amaterizma, a dogurao do toga da igra u adaptacijama “velikog autora” Vilijama Šekspira. vlastimir velisavljević Festival otvorio poznati srpski glumac Vlastimir Velisavljević; foto: B. A.

Ovim mladim ljudima bih poručio - starajte se da ne prekoračite granice prirode, jer svako takvo prekoračenje predstavlja smrt za glumu čiji je zadatak bio i jeste da bude ogledalo života i prirode, da lepoti pokaže njeno pravo lice, a poroku njegovu sopstvenu sliku. S tom namerom neka počne ova svečanost! - rekao je Velisavljević.

I ove godine predstave koje će se igrati u takmičarskom delu birao je direktor Kraljevačkog pozorišta Miodrag Dinulović, dok će predstave ocenjivati tročlani žiri - reditelji Isidora Goncić i Predrag Stojmenović i glumac Ivan Janković.

Oni će odlučivati o tome kome će pripasti nagrada za najbolju režiju “Dragan Dimitrijević”, koja od prošle godine ima i novčani deo od 50.000 dinara.

Novina na ovogodišnjem FAPOR-u, kažu organizatori, je gost festivala - profesionalno pozorište, a ideja je da se leskovačkoj publici približe ostvarenja profesionalnih trupa iz čitave Srbije. izlozba fapor Predstavljanje profesionalnih pozorišta novina na festivalu, foto: B. Antić

Ove godine to je Kruševačko pozorište koje će se publici predstaviti izložbom fotografija 70 godina pozorišta u Kruševcu 1946 - 2016, a koju publika može videti za vreme trajanja festivala - kažu organizatori.

Inače, Festival amaterske pozorišne predstave počeo je predstavom Upoznaj mog tatu pozorišta Slavija iz Beograda.

Podsetimo, ulaz za sve predstave je besplatan, a večeras je na repertoaru komad Niz prugu u izvođenju trupe Dobrica Milutinović iz Sremske Mitrovice. Na festivalu će biti izvedeno ukupno 5 predstava, a sve se igraju u sali Leskovačkog kulturnog centra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: