Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:31, 3. 6. 2019.

| Kultura

U Narodnom pozorištu ovog meseca balet, premijera i tri gostovanja

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
narodno pozoriste
Balet u Narodnom; foto: JV

Ljubitelji teatra ovog meseca, 18. juna, imaće prilike da u niškom Narodnom pozorištu premijerno vide predstavu Jabuka po tekstu kanadskog autora Verna Tisena. Pored toga, gostovaće Knjaževsko-srpski teatar iz Kragujevca, i Beo art teatar iz Beograda, kao i Narodno pozorište iz Pirota. Nišlije će ovog meseca u Pozorištu moći da vide i balet.

Ljubitelji baleta u okviru “godišnjeg koncerta”, kako kažu u Pozorištu, 5. juna moći će da pogledaju Uvod u balet ruskog baletskog studija “Akademija”.

Sa baletom u Narodnom pozorištu će se nastaviti i 9, 10. i 23. juna.

Predstavom Negri ili ljubov ko sočelvekom svojim, Nišlijama će se predstaviti pozorišna trupa iz Kragujevca 4. juna od 20 sati.

Beo art ovog meseca, kažu u Narodnom pozorištu, gostuje sa predstavom Severoistok, dok će Narodno pozorište iz Pirota odigrati 11. juna od 20 sati Hasanaginicu, po tekstu Ljubomira Simovića.

18. jun rezervisan je za premijeru.

Ovog puta u niškom teatru režira Aleksandra Kovačević i to predstavu Jabuka po tekstu kanadskog dramskog pisca Verna Tisina.

Zarobljeni u kolotečinu vremena, brzinu življenja, moderno potrošačko društvo, često i ne primećujući, polako gubimo najfinije i najsuptilnije niti koje nas vežu za naše najbliže, da bismo samo jednog dana shvatili da živimo sa strancem. Tek kada nas pogodi usud sudbine, strašna tragedija neizlečive bolesti, setimo se da zastanemo, pogledamo oko sebe, osetimo dan, prepoznamo drugo ljudsko biće i shvatimo šta je zaista važno, onda kad vreme već ističe - piše u opisu predstave.

Kompletan repertoar možete pogledati na sajtu Narodnog pozorišta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tivat

    19:11 // 4. 6. 2019.

    Provincijo,i Bogu si teska!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: