Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:26, 10. 12. 2017.

| Kultura

U Nišu izložba fotografija sa putovanja u Južnu Ameriku i Japan

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
Brazil fotografija
Osim fotografija posetioci će moći da vide i video snimke iz dalekih zemalja; Foto: Ivan Mančić

Dva fotografa i putnika, prikazaće u Oficirskom domu svoja dela nastala prilikom boravka u zapadnim i istočnim krajevima planete, a otvaranje je zakazano za ponedeljak 11. decembar, od 18 sati. Pod nazivom “Dve strane sveta” izlažu Ivan Mančić i Nikola Jovanović, a zainteresovani će moći da vide njihove fotografije do 17. decembra.

Prema rečima organizatora, ova dva autora žele da kroz fotografije nastale tokom putovanja po Južnoj Americi i Japanu prikažu ljude, predele, arhitekturu i kulturu ovih dalekih zemalja. Japan Foto: Nikola Jovanović

Osim fotografija, posetioci će moći da vide i video zapise nastale tokom ovih putovanja, kao i da sa autorima pričaju o iskustvima i anegdotama tokom obilaska Južne Amerike i Japana – navode.

Rođenji Piroćanac, a po prebivalištu Nišlija - Ivan Mančić aktivno se bavi fotografijom već 14 godina, a bio je član foto kluba FON iz Niša, foto saveza Srbije i foto kluba Fokus iz Pirota. Kako se navodi u njegovoj biografiji, učestvovao je na mnogim regionalnim i međunarodnim izložbama, foto kolonijama, radionicama, seminarima. Pored fotografije, svoju kreativnost izražava i u video stvaralaštvu i tradicionalnoj muzici.

U maju 2014. godine Ivan je sa još dvojicom drugara i kolega fotografa posetio Južnu Ameriku i zabeležio interesantne predele i život ljudi iz Brazila, Argentine, Urugvaja, Paragvaja i Perua – navodi se u biografiji.

Drugi autor koji izlaže u Oficirskom domu - Nikola Jovanović koji je rođen u Boru, fotografijom i videografijom bavi se od 2012. godine, a od prošle godine je i sertifikovani dron operater. Sa svojom neformalnom grupom Curious Chimps, režirao je nekoliko kratkih filmova i spotova, a dugogodišnji je član i Akademskog pozorišta u Nišu.

Maja 2017. godine boravi na ostrvu Okinava u Japanu, u okviru poslovnog angažmana. Tokom perioda od mesec dana, imao je prilike da poseti i gradove Osaku, Kjoto i Naru i da kroz foto objektiv zabeleži svoja iskustva iz zemlje izlazećeg sunca – navodi se u biografiji.

Izložba "Dve strane sveta", kako navode, realizovana je uz pomoć "Centra za unapređenje društvene svesti - Super građanin" i Kancelarije za mlade grada Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: