Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:15, 28. 8. 2021.

| Kultura

U Nišu počinje festival dokumentarnog filma i muzike na otvorenom

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne Vesti
park svetog save
Sve projekcije filmova kao i koncert biće pod vedrim nebom; foto: GO Medijana

Ovog vikenda 28. i 29.avgusta u parku Svetog Save, za sve ljubitelje dokumentarnog filma i muzike i ove godine biće organizovan treći po redu, Festival City Fest. Za dva dana trajanja festivala posetioci će biti u prilici da pogledaju 8 dokumentarnih filmova. Prema najavama organizatora, za zatvaranje festivala pripremili su koncert pod sloganom “U čast velikanima iz Niša” posvećen nedavno preminulim Lutajućim srcima Miki i Minji.

Prvo festivalsko veče u 19:30 otvoriće glumac Milan Caci Mihajlović, scenarista filma Glumčina o jugoslovenskom glumcu Zoranu Radmiloviću, koji će iste večeri biti prikazan.

Kako reditelj ovog filma Vladimir Ristić kaže, snimljeni materijali sa Goranom Markovićem, Sekom Sablić, Mirom Banjac, Dušanom Kovačevićem i Zdravkom Šotrom – predstavljaju apsolutno bogatstvo.

Ispunjeni emocijom, proživljenim dogodovštinama i ličnim reminiscencijama ova kazivanja su apsolutna blagodet za film - kaže Ristić.

Nešto kasnije, niškoj publici biće prikazan i film Dejan autora Slađana Stojanovića, koji govori o Dejanu Škariću, svešteniku Srpske pravoslavne crkve.

Nakon ovog filma biće prikazan film Broj 1 o Draganu Panteliću, golmanu reprezentacije Jugoslavije i FK Radnički.

Po završetku ostvarenja Broj 1 posetioci će moći da pogledaju dokumentarni film Mačka na rupi miša čeka koji prati boravak Branislava Nušića u Sokobanji, dok će za kraj prve večeri, po rečima organizatora, biti prikazan višestruko nagrađivani dokumentarno-istraživački film Svedočanstva autora Branke Bešević Gajić.

Priča je zasnovana na svedočanstvima vernika koji posećuju manastir Tumane.

U nedelju koncert i projekcija tri filma

Drugo veče Festivala biće obeleženo koncerotom U čast velikanima iz Niša koji je posvećen preminulim muzičarima Miroljubu Miki Jovanoviću i Minji Markoviću, osnivačima grupe Lutajuća srca.

Nakon ovog koncerta oko 20:45 biće prikazan kratki dokumentarni film Pokajnik u pokušaju autora Žikice Jovanovića iz Prokuplja, koji se bavi junakom koji pokušava da se okrene veri.

U 21 sati počeće projekcija filma Dobro došli u Svrljig, koji će po rečima organizatora, otkriti mnoge detalje o gradiću koji postaje sve atraktivniji za turiste.

Za kraj festivala biće prikazan i treći film Pod kamenim nebom o ginisovcu Milutinu Veljkoviću.

Sve projekcije kao i koncert biće na otvorenom.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Expert

    16:17 // 29. 8. 2021.

    Bio sinoc, festival je cisto pranje para, bilo 10 ljudi, rodbina organizatora, kvalitet filmova los, jos jedna nepotrebna manifestacija u Nišu

  • Aleksa

    11:00 // 28. 8. 2021.

    Kako možete da organizujete manifestacije, kada zvanično zbog korone je zabranjeno veliko okupljanje. Kako može da korona ne radi za određene stvari.

  • Programer

    10:03 // 28. 8. 2021.

    Svakoga dana buka, dim i vatromet.Pa jel normalno da u gustom stambenom naselju sttvaraju ovoliko nerazumevanja za noramlan život. A mi koji neće da slušamo i gledamo šta da radimo? Spomenku znam ona bi prva bila protiv bilo kakve buke na tom mestu.

    • Ms99

      16:34 // 28. 8. 2021.

      Prijatelju, nama je tako svakog bogovetnog dana u godini pored Nove Nislijske mehane! Buka, graja, muzika a objekat bespravno sagrađen, nema zvučne zaštite...

    • Tajanstveni Alan

      19:53 // 28. 8. 2021.

      Najvazniji deo ,svakog dogadjaja u Nisu, zbog loseg sadrzaja ,je vatromet ! Obogatise se prodavci istog ,zbog niskih "potreba"!
      Inace, ovaj festival organizuje gospodin, blizak niskim vlastima !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: