Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:39, 14. 2. 2018.

| Kultura

U Nišu raspisan likovni i literarni konkurs za decu

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Slika dete likovni konkurs
Konkurs otvoren do 10. marta; Ilustracija; Foto: Flickr/Rachel Caiano

Povodom Svetskog dana knjige za decu i u čast ovogodišnjih jubileja Jovana Jovanovića Zmaja, Desanke Maksimović, Branka Radičevića, Alekse Šantića, Dragana Lukića, Stevana Raičkovića, Miloša Crnjanskog i Mire Alečković, Dečija biblioteka u Nišu raspisala je likovni i literarni konkurs na temu “Vrt detinjstva”. Svoje radove mogu da šalju deca od 6 do 15 godina.

Na konkursu mogu da učestvuju učenici svih osnovnih škola na svetu, poručuju iz Bibloteke.

Pravo učešća na konkursu imaju učenici svih osnovnih škola na teritoriji Republike Srbije i inostranstva - navode iz Biblioteke.

Literarni radovi, objašnjavaju, treba da budu čitko napisani ili otkucani u tri primerka, na srpskom jeziku. Likovni radovi se šalju u originalu, a učesnici imaju slobodu da izaberu podlogu na kojoj će da rade, tehniku, kao i format.

Radovi treba da budu potpisani i to: literarni radovi ispod rada, a likovni na poleđini crteža. Ukoliko se literarni radovi šalju grupno (na jednom Word dokumentu), onda ispod svakog rada napisati podatke o autoru - objašnjavaju iz Biblioteke.

Deca treba da navedu ime i prezime, razred, naziv škole i mesto ili državu, ime mentora i imejl adresu ili broj mobilnog telefona.

Ukoliko učenik ne želi da mu eventualna nagrada stigne na adresu škole, treba da napiše i adresu stanovanja - dodaju.

Radove, dodaju, treba poslati na adresu Narodne biblioteke „Stevan Sremac“ Niš, Odeljenje knjige za decu (ZA KONKURS), Sinđelićev trg broj 2, 18000 Niš. Moguće je poslati ih i na mejl [email protected].

Učesnici će biti bodovani u kategoriji mlađih - do četvrtog razreda, i starijih - do osmog razreda.

Konkurs je, dodaju, otvoren do 10. marta, a najbolji radovi, po mišljenju stručnog žirija, biće objavljeni 26. marta na sajtu Narodne biblioteke “Stevan Sremac”. Najuspešnije učesnike čekaju nagrade koje će biti dodeljene na svečanosti 31. marta.

Plakat konkurs biblioteka Foto: Plakat/Narodna biblotka "Stevan Sremac"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: