Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:22, 1. 11. 2021.

| Kultura

U Paviljonu u Tvrđavi izložba radova nastalih na prošlogodišnjoj i ovogodišnjoj Likovnoj koloniji Sićevo

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
U Sićevu večeras počinje Književna kolonija
Likovna kolonije Sićevo preko interneta; foto: sićevo.com

Slike i crteži umetnika koji su stvarali na prošlogodišnjoj Likovnoj koloniji Sićevo, koja je zbog nepovoljne epidemiološke situacije održane onlajn, kao i radovi sa ovogodišnje kolonije u kojoj su tradicionalno umetnici stvarali u ambijentu klisure, biće izloženi od utorka, 2. novembra, u Paviljonu u niškoj Tvrđavi.

Učesnici čuvene likovne kolonije prošle godine radove nisu kao do sada stvarali u ambijentu klisure kod Sićeva, već u svojim ateljeima, a radove su po tradiciji poklonili niškoj Galeriji. Ipak, izložba nije održana, pa će ovog novembra biti predstavljeni radovi sa 57. i 58. saziva kolonije.

GSLU je kao organizator imala obavezu da obezbedi i pošalje materijal za rad, video materijale i filmove o Sićevu i okolini, a u cilju podsticanja razmene iskustava i umetničkih ideja, organizuje online uključenja i razgovore umetnika i kustosa, diskusije na temu Kolonija nekada i danas, Uticaj pandemije na budućnost kolonija - navode iz GSLU.

Sićevo SIćevo 2020 - 2021. preko internetaNa prošlogodišnjoj koloniji su učestvovali Jarmila Vešović, Milovan Panić, Nataša Dejanović, Vladimir Stanković, Nikola Džafo, Ivana Ivković i Danijela Fulgosi, a ovde godine učesnici su bili Milovan Čikić iz Bosne i Hercegovine, Dragan Mijač Brile iz Crne Gore, Đorđe Sokolovski, Milica Ružičić, Ivan Milenković, Jovan Spasić, Tara Rodić, Jelica Ašanin i Miljan Nedeljković iz Srbije.

Sve radove umetnika koji su stvarali na koloniji zainteresovani će imati priliku da vide od 2. do 20. novembra u Paviljonu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: