Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 23. 4. 2024.

| Kultura

U Savetu Filmskih susreta glumci Petar Benčina, Viktor Savić, ali i zaposleni u javnim ustanovama

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
filmski susreti 12
Odbornici odlučuju o novim imenima Saveta; foto: Tamara Radovanović

Savet Filmskih sureta u naredne dve godine, ako usvoje odbornici Skupštine Niša, trebalo bi da čine direktor NKC-a Srđan Savić, glumac i istaknuti član SNS-a Rastko Janković, potom glumac i reditelj Fuad Tabudžić, poznati glumci Viktor Savić i Petar Benčina, kao i radnica u Komunalnoj policiji Jelena Živadinović, sekretarka Skupštine Niša Svetlana Kitić, Marija Ćirić, savetnica u Gradskoj upravi za organe grada i Jelena Tomić, organizatorka poslova u JKP Naissus.

Manifestacija od značaja za Grad u oblasti kulture, koja se održava u Nišu od 1966. godine, trebalo bi da dobije nove članove Saveta. Kao i pre dve godine, ako odbornici Skupštine Niša usvoje, naredne dve godine članovi ostaju Srđan Savić, Rasto Janković i Jelena Živadinović.

Filmski susreti nagrade Gran pri Naisa Glavne nagrade na Filmskim; foto: Niški kulturni centar Prema zvaničnoj biografiji, Srđan Savić je diplomirani filolog za srpski jezik i književnost i radio je kao glavni i odgovorni urednik TV Global, a trenutno je na funkciji direktora Niški kulturni centar.

Rastko Janković je, kako piše u biografiji, završio Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Predraga Bajčetića. Veći deo života proveo je van Srbije, a glumio je u filmovima Lajanje na zvezde, Tango je tužna misao koja se pleše, Rođeni sjutra i u seriji Ubice mog oca. Član je Glavnog odbora SNS-a.

Prema zvaničnoj biografiji, Jelena Živadinović je od 2014. godine do danas angažovana u Komunalnoj policiji na administrativnim poslovima.

Među novim članovima Saveta je glumac i reditelj Fuad Tabučić koji je svoju profesionalnu glumačku karijeru započeo 2002. godine, a pored glume, uspešno se bavi režijom i pisanjem drama. Slobodni je umetnik, režira u amaterskim i profesionalnim pozorištima.

Viktor Savić Viktor Savić; foto: Jelena Mišić Viktor Savić je naš proslavljeni glumac i tokom svoje karijere osvojio je brojne nagrade i priznanja. Na Filmskim susretima osvojio je nagrade za epizodne uloge u filmovima Šišanje i Montevideo, Bog te video, a bio je više puta i glumac večeri.

Pre dve godine je uputio kritike ogranizatorima Filmskih sureta kojima je po.ručio da treba da imaju bolji odnos prema glumcima i publici koja je pod kišobranima gledala filmove.

U Savetu je i Petar Benčina, poznati glumac brojnih filmskih i serijskih ostvarenja koji je stalni član Beogradskog dramskog pozorišta od 2010. godine.

Svetlana Kitić je, piše u zvaničnoj biografiji, od septembra 2011. godine radila kao viši stručni saradnik na imovinsko-pravnim poslovima u Upravi za imovinu i inspekcijske poslove Grada Niša, a od 2017. godine radila je kao samostalni savetnik u Službi načelnika Gradske uprave Grada Niša.

Dužnost šefa Odseka za poslove protokola i odnosa sa javnošću obavljala je od avgusta 2017. godine do novembra 2020. godine, a nakon toga je postavljena na mesto šefa Odseka za propise i službeni list u Službi za poslove Skupštine Grada Niša. U decembru 2020. godine je izabrana za sekretara Skupštine Grada u novom sazivu.

Od oktobra 2012. godine do maja 2021. godine Marija Ćirić je radila u Gradskoj opštini Palilula Niš, a od maja 2021. radi u Gradskoj upravi za organe grada i građanska stanja kao savetnik na poslovima saradnje sa Gradskim opštinama i mesnom samoupravom.

Jelena Tomić, kako piše u zvaničnoj biografiji, od 2018.godine radi u JKP Naissus u Nišu kao organizator poslova i KKC i logistike.

Rad članova Saveta je volonterski. Savet manifestacija donosi poslovnik o svom radu, program i finansijski plan manifestacije, imenuje članove organa i tela manifestacije i uređuje njihov rad. Ukoliko manifestacija ima takmičarski karakter, donosi pravilnik o zvaničnim nagradama i priznanjima manifestacije i imenuje žiri za ocenu umetničkih dometa i dodelu nagrada i priznanja. Određuje učesnike manifestacije, utvrđuje propozicije određuje mesto, vreme i dužinu trajanja manifestacije, stručnih rasprava, tribina i drugih pratećih manifestacija - piše u odluci.

U prethodnom Savetu bili su: Srđan Savić, Dejan Dabić, Rastko Janković, Ognjen Rakčević, Milena Petković, Dragan Vujić, Jelena Živadinović, Tanja Spasić i Nikola Ždraljević.

Festival glumačkih ostvarenja igranog filma se održava poslednje nedelje avgusta, a datum za ovogodišnje izdanje još zvanično nije poznato. Organizator i realizator Festivala je Niški kulturni centar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dokle smo došli...

    04:42 // 28. 4. 2024.

    Kakav crni Viktor Savić, ljudi moji?

  • Alex

    07:14 // 24. 4. 2024.

    Jel ima Niš i jug Srbije nekog glumca ili bolje znaju snajke iz komunalnih preduzeća? Nemoj da se posle čudite, kao prošle godine, kad polovina glumaca ne dođe na Filmske. SNS Filmski Susreti.

  • Realni

    22:09 // 23. 4. 2024.

    Kakav je,takav je! Predivan festival sa divnom publikom! Idemo Nišššš

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: