Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:07, 11. 5. 2021.

| Kultura

U Vranju izložba mozaika umetnice zidnog slikarstva iz Prokuplja

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
Mozaik
Izložba otvorena do 1. juna svakog radnog dana od 9 do 17 sati: foto: Narodni univerzitet Vranje

“Izrastanje” je naziv izložbe radova u tehnikama zidnog slikarstva, pre svega mozaika, koju će Vranjanci moći da posete danas od 15 sati do 1. juna u Galeriji Narodnog univerziteta. Autorka postavke je Prokupčanka Vera Virijević Mitrović.

Umetnica je u katologu za izložbu napisala da kamen ima čudesnu moć da u sebi akumuliranu toplotu prenese na posmatrača.

U gotovo apstraktnim prikazima fosilizovanog panja, na likovno očekivanom mestu, kreće naznaka, diskretan akcenat klice, novog života koji iz njega izbija. Verujem u konačnu pobedu Dobra, Istine, Pravde, Ljubavi i Svetlosti, u sve ono naizgled skrajnuto, marginalizovano, što kao uporna i neuništiva biljka koja nalazi svoj put ka suncu, izbija iz ostarelog i izmučenog čovečanstva i uspeva da opstane, uzraste, prevaziđe, pobedi - poručila je umetnica.

Vera Virijević Mitrović diplomirala je na Fakultetu primenjih umetnosti u Beogradu, na odseku Zidno slikarstvo, gde je i magistrirala.

Član je Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbija (ULUPUDS) od 2003. godine i predaje na Akademiji tehničko-vaspitačkih strukovnih studija Niš, odsek u Pirotu.

Zainteresovani će izložbu moći da pogledaju do 1. juna, svakog radnog dana od 9 do 17 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: