Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:25, 13. 6. 2018.

| Kultura

U nedelju izložba “Igranje bojama” niške slikarke i psihologa

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
Kafić Paris Art
Da li je svet crno-beo i zašto nije; foto: printskrin nadji.info

Prva samostalna izložba radova kliničkog psihologa Violete Vučković, pod nazivom “Igranje bojama”, biće otvorena u nedelju 17. juna u kafe galeriji Paris art od 20 sati. Zainteresovani će moći da vide, kako najavljuju organizatori, kako savladavanje određenih slikarskih tehnika vuče ka eksperimentu.

Violeta Vučković se amaterski bavi slikarstvom, kažu organizatori, a do sada nije izlagala samostalno. Bila je učesnik likovnih kolonija u Gornjoj Toponici u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti, dok je u okviru škole umetničke fotografije izlagala svoje umetničke fotografije.

U početnim godinama njenog rada Violeti Vučković bilo je najvažnije da se osmisle i prenesu unutrašnja stanja, previranja što je nju u amaterizmu vodilo ka različitim slikarskim tehnikama. Olovka i ugljen stvarali su u tim godinama savršeno precizan crno – sivo – beli svet na slikama- kažu organizatori.

Nova iskustva, ali i nove životne situacije, objašnjavaju organizatori, donele su i dileme i novine u slikanju Violete Vučković.

Svet nije više samo crn ili beo, svet i ne mora biti baš kao što je oko ili fotografija zabeležila, sve više se ide ka nekom unutrašnjem vodjenju ruke bez potrebe za pukim kopiranjem.Igranje bojama, oblicima - navode organizatori.

Violeta Vučković rođena je 1971. godine u Nišu, diplomirala na Filozofskom fakultetu na departmanu za psihologiju dok je na Medicinskom fakultetu u Nišu završila specijalističke studije medicinske psihologije 2012. godine. Od 2013. godine radi u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti u Gornjoj Toponici kao klinički psiholog.

Ulaz na izložbu je besplatan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: