Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:03, 1. 11. 2019.

| Kultura

U niškom Narodnom pozorištu u novembru predstave skoro svaki dan

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Narodno pozorište
Premijere i stari komadi na repertoaru ovog meseca; foto: JV/J. Adamović

Oni koji vole da provode veče uz pozorišne komade će ovog novembra gotovo svakodnevno moći da gledaju neku od predstava koje su na repertoaru Narodnog pozorišta u Nišu. Premijerom će biti otvoren i zatvoren ovaj mesec u niškom teatru, najavljena su i gostovanja, a glumci će igrati i poznate komade na daskama niškog teatra.

Urnebesna komedija slavnog Žorža Fejdoa Kneginja od Foli Beržera, koju je režirao Vranjanac Jug Radivojević, otvoriće novembarski teatarski program, a glumci će je ponovo igrati 14. novembra.

Za 2. novembar je zakazana premijera predstave Vaskrs na Moglenu koja govori o događajima na Solunskom frontu na Uskrs 1918. godine, kada su iz svojih rovova izašli zaraćeni srpski i bugarski vojnici da jedni drugima čestitaju praznik. Tekst je pisao prvak drame niškog pozorišta Aleksandar Mihailović, a režirao je njegov kolega Dejan Cicmilović.

Publika će 4. novembra ponovo moći da gleda Putujuće pozorište Šopalović, a sutradan novu predstavu Vlast i njena opozicija Nebojše Romčevića, koju je režirao Egon Savin i koja je nakon premijere privukla veliku pažnju javnosti, ali i niške opozicije. Na programu je i 22. novembra.

Sladoled koji je režirao direktor Pozorišta Spasoje Ž. Milovanović će 6. novembra učestvovati na festivalu Pozorište u koferu koje se održava u Štipu.

7. novembra je na repertoaru dokumentarna pozorišna predstava Milene Bogavac, koju je režirao Kokan Mladenović, Jami distrikt, a sutradan će glumački dvojac niškog teatra igrati komad Igre u pesku - duodramu koja govori o prvoj ljubavi dvoje dece koja ulaze u svet odraslih.

U Pozorištu najavljuju da će 9. novembra od 19 sati svirati majstor japanskih bubnjeva Takuya Taniguchi, a dan nakon muzičkog programa na daskama niškog teatra gostovaće "Beo Art", čiji glumci će odigrati Roman o Londonu koji je režirala Ana Đorđević po romanu Miloša Crnjanskog.

40 godina pozorišta mladih Treća polovina biće obeleženo 11. novembra predstavom Zana Zamfirović, koju je po motivima Sremčevog romana Zona Zamfirova pisao Miroljub Nedović, a režirala njegova supruga i glumica Ivana Nedović.

Sutradan će predstava Kako vam drago, koju je po Šekspirovom tekstu postavio Nikita Milivojević, a koja je prvi put izvedena na Nišvilu, učestvovati na festivalu u Rumuniji, a niška publika će ovaj komad moći da pogleda 25. novembra.

13. novembra je na repertoaru predstava U čije ime, 16. novembra Jabuka, dva dana kasnije glumci će izvesti komediju Waj Faj, a sutradan mjuzikl Cigani lete u nebo.

Predstava Slikarke će gostovati 23. novembra na Festivalu prvoizvedenih predstava u Aleksincu, a već 26. novembra je zakazano novo gostovanje u niškom teatru - "Jugoart" iz Beograda odigraće komad Milana Raleta Nikolića Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo, u režiji Erola Kadića.

Vranjanac Jug Radivojević je režirao i komad Jedan edip, koji će, prema najavama, pretpremijerno biti izveden u Narodnom pozorištu 29. novembra, a sutradan je i premijera ovog komada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    07:55 // 2. 11. 2019.

    Istorijski uspeh! Treba se pohvaliti AV! Citate li repertoare Bgd pozorista?
    Ide li neko,nekad,da vidi da sve svakodnevno igra i to na dve scene!

  • Срба

    14:33 // 1. 11. 2019.

    Леле, претргли се.

  • Cepanka

    10:46 // 1. 11. 2019.

    Tu je fino, toplo. Kad zalozimo vurunu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: