Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:00, 1. 2. 2024.

| Kultura

U prokupačkom Domu kulture promovisan 65. broj časopisa "TOK"

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
promocija časopisa
Urednici časopisa Tok na promociji u Domu kulture; Foto: Grad Prokuplje

Novi 65. broj časopisa TOK koji baštini tradiciju, kulturu, književnost i društvena pitanja u Topličkom okrugu predstavljen je ljubiteljima pisane reči u Prokuplju, a kao i svi prethodni i ovaj broj se tradicionalno bavi različitim događajima koji beleže istoriju Prokuplja i Toplice, ali i mnogim drugim pitanjima iz različitih oblasti koja zanimaju čitaoce.

Pred brojnim ljubiteljima kulture i umetnosti, urednici Saša Milovanović, Ljubiša Krasić i Dragan Ognjanović predstavili su značajan časopis koji je postao neizostavan deo kulturne scene u Topličkom okrugu, povezujući umetnike i publiku kroz bogat spektar književnih, umetničkih i društvenih tema. tok Predstavljen novi broj časopisa Tok; Foto: Grad Prokuplje

Jedan od centralnih delova novog izdanja časopisa posvećen je nagradi "Drainac" za 2023. godinu. Na prvim stranicama čitaoci mogu pronaći obrazloženje žirija, besedu dobitnika nagrade Slavomira Gvozdenovića, kao i delove nagrađenih pesama. Ova nagrada, koja je već postala tradicionalna, predstavlja istinski podsticaj umetnicima iz regiona da nastave svoj rad - rekao je između ostalog Milovanović.

Pored toga, časopis TOK donosi i poeziju stvaralaca koji su učestvovali na prošlogodišnjim "Drainčevim susretima pesnika", među kojima su se istakli Enes Halilović i Petar Matović.

U rubrici posvećenoj prozi, čitaoci će pronaći tekstove autora kao što su Dejan Sklizović sa "Noćobdijom", Dragan Ivić sa "Kako ne dobiti Nobelovu nagradu", te Saša Miljković sa esejima "Reč, dve o geniju", "Priča iz Velikog rata" i "Iz prve ruke".

Urednici preporučuju i rubriku ""Ovde je nebo moje", gde su objavljeni stihovi Ljubiše Krasića i Aleksandre Stojanović.

Osim toga, časopis nudi i sekcije "Prevodi", "Tumačenja i prikazi", "Eseji", "Toplička sedma traka", "Sećanja" i "Istorija", pružajući čitaocima raznovrsan i bogat sadržaj.

Kako su naglasili urednici na promociji, sa gotovo pola veka tradicije, časopis TOK nastavlja da pruža prostor za istraživanje i izražavanje kulturnih i umetničkih vrednosti, sa namerom da ostane prisutan još mnogo godina.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: