Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:02, 7. 9. 2021.

| Kultura

U prokupačkom Muzeju ovog meseca "Dani evropske baštine"

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
muzej
Prokupački muzej organizuje Dane evropske baštine; Foto: Lj. M.

Predstavljanje knjiga, muzički program, obilazak kulturno-istorijskih spomenika, organizovanje viteških igara za decu i niz drugih aktivnosti pripremio je prokupački Muzej koji se i ove godine priključio organizovanju manifestacije "Dani evropske baštine". U Muzeju kažu da je ovo najbolji način da građani i posetioci manifestacije saznaju nešto o istoriji i kulturi svoga mesta i zemlje, ali i otkriju različitosti i sličnosti sa drugim mestima kroz interesantne priče i tradiciju.

Kako navode u prokupačkom Muzeju, “Dani evropske baštine" će ove godine trajati do kraja septembra.

Kroz ovogodišnju temu "Kulturno nasleđe za sve" zamišljeno je da se nastavi sa širenjem i razvojem sadržaja koji se nude posetiocima, dopirući i radeći sa različitijom publikom. Organizacija događaja, koji su dostupni i otvoreni za sve, presudna je za osiguravanje širokog učešća publike, ali omogućiće da svi mogu da uživaju u programima – kažu u Muzeju.

Pojašnjavaju da će u subotu 11. septembra od 14 do 18 sati biti organizovan obilazak spomenika kulture, sa kustosima i vodičima prokupačkog Muzeja, a na Hisaru će biti organizovane i viteške igre za decu i odrasle, kao i koncert tradicionalne etno grupe Runo iz Vrnjačke banje.

U organizaciji Muzičke škole "Kornelije Stanković" u petak 17. septembra od 14 sati u Narodnom muzeju Toplice biće održan resital na violini profesora Miodraga Bogića iz Beograda, a 20. septembra za 18 sati planirano je otvaranje izložbe "Vinčanska žena-mit, boginja, majka" koju su pripremili Narodni muzej iz Niša i Narodni muzej Toplice.

Učenici osnovnih škola, u okviru "Dana evropske baštine", učestvovaće u likovnoj radionici "Moj grad u objektivu oka" koja je planirana za četvrtak 23. septembar u galeriji "Boža Ilić" od 11 sati, dok će radionica "Žene junaci Gvozdenog puka" u kojoj će takođe učestvovati učenici osnovnih škola biti održana u Spomen sobi "Gvozdeni puk" u petak 24. septembra od 12 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: