Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:07, 9. 5. 2021.

| Kultura

U prostorijama EU info kutka otvorena izložba povodom 5. rođendana i Dana Evrope

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
EU info kutak
Na izložbi fotografije sa radionica, tribina, edukativnih programa, studijskih putovanja...foto: EU info kutak

U okviru obeležavanja petog rođendana EU kutka u Nišu i 9. maja, Dana Evrope, otvorena je izložba u prostorijama Kutka u Voždovoj ulici. Izložba obuhvata najvažnije događaje i aktivnosti od 2016. godine do danas. Kao glavni program Dana Evrope pripremljen je program širom Srbije, a organizatori najavljuju da će "EU karavan" posetiti Niš u utorak, 11. maja i da će zainteresovani tog dana moći virtuelno da posete neke od omiljenih evropskih gradova.

Izložba koju će zainteresovani moći da pogledaju u izlogu EU info kutka obuhvata fotografije sa radionica, tribina, edukativnih programa, studijskih putovanja, poseta EU ambasadora i zvaničnika, društvenih kampanja i drugih aktivnosti koje su organizovane u proteklih pet godina.

Dan Evrope je svake godine prilika za Delegaciju EU u Srbiji i EU info mrežu da raznovrsnim sadržajem zajedno promovišemo osnovne evropske vrednosti i ono što je temelj saradnje Srbije i EU. Za EU info kutak u Nišu je ovaj dan posebno važan jer danas proslavljamo svoj peti rođendan. Sve vreme smo bili tu sa svojim sugrađanima, ali i sa lokalnim partnerima, institucijama i organizacijama sa kojima smo sproveli sve aktivnosti i uvek smo otvoreni da podelimo najvažnije informacije u vezi sa programima i fondovima EU, o procesu evropskih integracija i svemu onome što interesuje građane - kaže Danijela Vučić, menadžerka EU info kutka.

EU info kutak U Niš 11. maja stiže i "EU karavan"; foto: EU info kutak Za 5 godina rada, navode organizatori, EU info kutak organizovao je više od 220 događaja.

Osim izložbe, u okviru obeležavanja Dana Evrope u Niš 11. maja stiže i "EU karavan", a posetioci će tog dana od 11 do 19 sati na Trgu kralja Milana virtuelno moći da obiđu svoje omiljene evropske gradove.

Organizatori najavljuju šarenoliki sadržaj, interaktivnu izložbu na kojoj će moći da se pogledaju zanimljive video priče, a spremne su i mnogobrojne postavke.

Dolazak EU karavana u Niš organizuju Delegacija EU u Srbiji i EU info kutak Niš, uz podršku Grada Niša.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Čudesni dribling

    16:58 // 9. 5. 2021.

    Daj, razumem ja sve to, i vrednosti koje EU donosi, u smislu demokratije, vladavine prava, kulture... ali, ima li opravdanja ikakav razgovor a kamoli podrška diktatoru u onome što radi u Srbiji! To se nikako ne može opravdati, EU je, zajedno sa ovim neprosvećenim i neosvešćenim narodom, saučesnik u propasti jedne države! Daje krava puno mleka ali ga, u ovom našem slučaju, uvek ritne i prospe!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: