Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:39, 7. 12. 2023.

| Kultura

Učenici čuvenog Marsela Marsoa na Festivalu pantomime u Vranju

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Bodecker_Neander_DejaVu 2 (1)
Duo iz Nemačke nastupa u Vranju; foto: P(h)antomfest

Svetski poznati pantomimičarski duo iz Nemačke Bodeker-Neander nastupiće na 11. Međunarodnom festivalu pantomime - P(h)antomfest, koji će biti održan 13. i 14. decembra u Pozorištu “Bora Stanković" u Vranju.

Bodecker Neander "Iskusni, umetnički savršeni, virtuozi svog žanra"; foto: P(h)antomfest Drugog fastivalskog dana duo Bodeker-Neander nastupiće sa predstavom Deja-vu?, a organizatori najavljuju da publiku očekuje prava pantomimičarska poslastica.

Vrhunski vizuelni izraz prepun rafiniranog humora i iluzija, koji će publiku odvesti na uzbudljivo emotivno putovanje, daleko od Pozorišta "Bora Stanković". Poetska avantura u kojoj se Bodeker-Neander upuštaju preko nadrealnih pejzaža i utopije u potragu za snovima od kojih su želje napravljene - kažu organizatori.

Aleksander Neander i Volfram fon Bodeker su štićenici velikog Marsela Marsoa, verovatno najvećeg i najuticajnijeg pantomimičara svih vremena. Obojica su završili njegovu čuvenu školu pantomime “Ecole Internationale de Mimodrame de Paris”, nakon koje su nastupali sa svojim učiteljem. Za njih dvojicu kažu da su “iskusni, umetnički savršeni, virtuozi svog žanra” i da se retko takva klasa pantomimičara može videti u Srbiji.

Prvo veče Festivala posvećeno je makedonskom velikanu pantomime Trajčetu Gjorgievu koji je režirao predstave u produkciji P(h)antomfest-a. On je pomagao gluvim i nagluvim osobama, pa će zato u njegovu čast članovi Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje izvesti kolaž najboljih etida pod nazivom Omaž, koje je Trajče Gjorgiev uradio s njima proteklih godina. Iste večeri biće prikazan i kratki film o njihovom učitelju, poznatom makedonskom pantomimičaru.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: