Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:51, 26. 5. 2021.

| Kultura

Učiteljice iz Prokuplja nagrađene na konkursu prosvetnih radnika u Severnoj Makedoniji

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
učiteljice
Nagrađene učiteljice iz Prokuplja, Ljiljana Sokolović i Jelena Babić; Foto: J. B.

Na međunarodnom konkursu prosvetnih radnika koje je raspisalo Udruženje prosvetnih nastavnika iz Makedonije, učiteljice prokupačkih osnovnih škola “Milić Rakić Mirko” i “Nikodije Stojanović Tatko” Jelena Babić i Ljiljana Sokolović nagrađene su pohvalnicom i blagodarnicom. Nagrađeni radovi ovih učiteljica naći će se u prvoj elektronskoj zbirci posvećenoj Ćirilu i Metodiji.

Jelena Babić kaže da je konkurs organizovan u okviru Dana slovenske pismenosti na temu Az, buki, vedi – gerdan od zborovi vo vaša čest redi, a nagrade su stigle u konkurenciji radova prosvetara iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Radujemo se ovom uspehu, jer i naš cilj je da uvek i više napredujemo. Radi se o veoma prestižnom konkursu, a iskustva koje stičemo u razgovoru sa kolegama iz zemalja okruženja, samo nam pomaže da još bolje i kvalitetnije prezentujemo gradivo našim đacima jer su nastavnici uvek u misiji širenja pismenosti – kaže učiteljica Babić.

Inače, početkom marta ove godine učiteljica Jelena Babić je učestvovala u pripremi i štampanju prvog slikovnog srpsko-romskog rečnika “Na krilima vetra” u kome se nalazi oko 170 pojmova prilagođenih deci predškolskog uzrasta i mlađim osnovcima, a koristi se u nastavi u Srbiji, ali i u Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: