Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:24, 19. 1. 2023.

| Kultura

Ulična galerija “Mezanin” u Nišu poziva stvaraoce koji žele da izlažu u novoj sezoni

Autor:T. R.Izvor:Južne vesti
mezanin
Konkurs je otvoren do 15. februara; foto: JV / Nikola Đukić

Svi koji žele da u novoj sezoni održe izložbu ili neku manifestaciju u Uličnoj galeriji “Mezanin” u Nišu mogu se prijaviti do 15. februara, tako što će poslati ideje, koncepte i biografije. Konkurs je otvoren za sve stvaraoce, kustose, udruženja i organizacije, a predlozi mogu biti samostalni ili grupni.

Do sada je u Balkanskoj ulici, u prvoj uličnoj galeriji u Nišu, 20 autora održalo 13 izložbi, a iz “Mezanina” proteklu izlagačku sezonu ocenjuju kao veoma uspešnu i nadaju se da će takva biti i 2023/24.

Podsećaju da je reč o otvorenoj galeriji, kao i da je ona predviđena za alternativno usmerene stvaraoce, za razne performanse, instalacije, svirke i druge sadržaje.

PrIlikom prijave treba uzeti u obzir to da je "Mezanin" kao ulična galerija, po svojoj prirodi, ograničena na štampani medij ili originale, isključivo na odgovornost autora. Dimenzije i raspored izložbenih ormara možete naći na Facebook/ Instagram/ Linktree stranici galerije - poručuju iz “Mezanina”.

Kako navode, nakon završetka konkursa, komisija će odabrati najbolje autore, na osnovu jasnoće koncepta, tehničke izvodljivosti i komunikacije sa auditorijumom.

Ideje i koncepte treba poslati u PDF formi na mejl: [email protected]. Uz to treba poslati i kratku biografiju ili onlajn portfolio, reprodukcije predloženih radova i kratak opis do 300 reči.

Podsetimo, Ulična galerija “Mezanin” nastala je sa idejom promocije pravaca kulture kao što su ilustracija, strip, kolaž, fotografija i video-umetnost. Otvorena je oktobra 2021 godine, u saradnji sa Lokalnom fondacijom Niš i uz pomoć kluba Feedback.

Iz “Mezanina” ističu da žele i da poboljšaju životni prostor u Nišu, ali i da ohrabre mlade umetnike.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: