Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:28, 4. 5. 2022.

| Kultura

Umetnička komuna “Mint” organizuje “Handmade bazar” u Nišu

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Mint bazar
Građani će moći da kupe ono što im se dopadne; foto: "Mint"

Ručno oslikani komadi odeće, nakit od polimerne gline i garderoba sa digitalnim printom - neki su od predmeta koje će građani moći da vide i kupe na prvom “Handmade bazaru” umetničke komune “Mint”, koji će biti održan 7. i 8. maja, od 14 do 22 sata, u Julijan Djuponu u Nišu.

“Mint” je nedavno osnovala Nišlijka Majda Mehanović, kako bi ta komuna podržala umetnike iz Niša i unapredila kulturu u gradu.

“Mint” planira da skupi sve umetnike u Nišu, a kasnije i šire, nadam se, koji budu hteli da učestvuju u podržavanju kulture u gradu, da je pospeše, da ona malo više bude aktuelna jer je Niš vrlo tih što se toga tiče, naročito u poslednje vreme - kaže ona.

Mint bazar Najavljeni razni predmeti; foto: "Mint"Komuna će organizovati razne tribine, bazare, izložbe i slično, a predmete napravljene kroz radionice prodavaće kako bi prikupljali novac za humanitarne organizacije.

Prva takva aktivnost biće “Handmade bazar”, gde će svi zainteresovani moći da pogledaju i kupe radove 13 niških umetnika.

Biće garderobe s digitalnim printom, biće tu čovek koji ručno pravi kožne torbice za naočare, novac i slično. Jedna devojka pravi nakit od polimerne gline, jedna šolje, tanjire i razne predmete od keramike, a ja ručno oslikavam garderobu i obuću - objašnjava Mehanović.

Kaže da će biti i muzike, da će ulaz biti besplatan i da će ljudi moći da se upoznaju sa onim što rade umetnici koji se bave malim biznisom u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: