Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:35, 17. 6. 2019.

| Kultura

Unuk Boba Marlija nastupa na “Nišvilu”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Jo Mersa
Džo Mersa Marli na "Nišvilu"; foto: Jo Mersa official

Džozef “Džo Mersa” Marli, nastariji sin Stivena Marlija i unuk čuvenog Boba Marlija, kako kažu organzatori, nastupiće na Nišvilu 9. avgusta. To je, pojašnjavaju, nastavak tradicije predstavljanja velikih zvezda rege muzike sa svetske scene i globalno priznate i popularne world music izvođače na ovom popularnom džez festivalu.

Rođen je u Kingstonu na Jamajci 1991. godine i od malih nogu je imao priliku da odrasta u uz najbolju rege muziku. Prvi put se na bini pojavio sa 5 godina kao deo porodičnih koncerata porodice Marli.

Kasnije ga put vodi u Majami, gde je odrastao u muzičkom studiju uz svoga oca Stivena, ali obrazovanje je bilo na prvom mestu, pa je muzika, kako pišu iz Nišvila, za malog Džoa bila glavna preokupacija samo tokom letnjih meseci.

Studije “studio engeneering”-a završio je na "Miami Dade" koledžu, a prvi ozbiljniji muzički uspeh beleži 2013. godine objavljivanjem singla Comforrable koji se našao na kompilaciji “Set up Volume 1”.

U proleće 2014 Džo objavljuje EP izdanje Comfortable sa pet numera koje su snimljene pod producentskom palicom njegovog ujaka Demijana. Osnova muzičkog izraza Džo Mersa Marlija predstavlja moderan crossover reggae, sa jakim uplivima dancehall, hip hop, pa i pop elemenata - pišu iz Nišvila.

Ovakvim originalnim pristupom autorskom stvaralaštvu, pojašnjavaju organizatori, Džo Mersa izbegava etikete kopiranja nasleđa svog oca, ujaka i dede, kombinujući bazu rege muzike sa srodnim muzičkim pravcima, a pritom ne gubeći oštricu kroz angažovane i duboko lirične stihove koji su sklopljeni u inteligentno postavljene rime.

mersa Dobar rege čeka posetioce "Nišvila"; foto: FB3

Kako njegova karijera tokom godina napreduje, on pokušava da sve više istakne svoju autentičnost kao individualni rege autor koji nastavlja bogato nasleđe velike Marli porodice.

Moj otac kaže da je moj deda Bob mađioničar, zato što je on bio jedini čovek koji je mogao da donese mir u svoju zemlju za vreme jamajčanske pogibeljne političke krize sedamdesetih godina. I tu ima mnogo snage, mnogo uticaja, to jeste neka vrsta magije… - nedavno je izjavio Džo Mersa Marli.

Džo Mersa, kako kažu organizatori, pred publikom Nišvila nastupiće 9. avgusta, drugog dana festivala koji će, kako je nedavno najavljeno, zatvoriti legendarni Bob Geldof.

Podsetimo, ove godine se ovaj sada već svetski poznati festival u Nišu održava od 8. do 11. avgusta u Tvrđavi.

Jo Mersa - Sunshine

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • slavko

    14:56 // 17. 6. 2019.

    Neka se zove Slobodan Bob Marley!

  • Paviljonac

    12:54 // 17. 6. 2019.

    To garantuje dobar provod uz dobru muziku.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: