Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:01, 28. 8. 2013.

| Kultura

Upravnik na svoju ruku promenio logo pozorišta

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Ivan Vuković
Ivan Vuković, arhivska fotografija

Ni pored izričite naredbe Upravnog odbora da vrati u upotrebu stari logo niškog Narodnog pozorišta, v.d. upravnika Ivan Vuković već mesecima odbija da to učini.

Umesto obeležja koje je niški teatar koristio od davne 1939. godine, na promo materijalu ove ugledne ustanove kulture od novembra prošle godine nalazi se logo koji je osmislio Vuković.

Osim što je izmenjen znak zgrade, izbrisano je i "jaje", odnosno elipsoidne korone unutar kojih je pisalo "Narodno pozorište Niš".

Novi logo nalazi se na naslovnoj strani redizajniranog sajta Pozorišta, Fejsbuk stranici, na promo materijalu, a obilato je korišćen i u kampanji za promociju predstave "Konstantin - Znamenje anđela".

Kako Južne vesti saznaju u Gradskoj kući, na ovaj problem većnike i gradonačelnika upozorio je sredinom marta predsednik Upravnog odbora Dejan Petković.

U tom dokumentu navodi se da je Vuković time prekršio i Statut Pozorišta.

- Oblik i izgled zaštitnog znaka utvrđuje Upravni odbor Ustanove, posebnom odlukom - jasno piše u Članu 4. Statuta.


Vuković: Logo nije promenjen!

Vuković je odbio da komentariše promenu logoa, tvrdeći da ništa nije promenjeno!?

- Nikada, nikada, nije sklonjen stari logo. Ako sam vam slao nekad neke papire, logo stoji svuda, tako da nikada logo nije menjan - tvrdi Vuković.

Činjenicu da se ni na sajtu Pozorišta ne nalazi stari logo, Vuković je prokomentarisao tvrdnjom da to nije tačno jer "stari logo stoji na dnu ekrana".

Na pitanje novinara zbog čega se u vrhu ekrana, ali i svake druge stranice nalazi novi logo Vuković je odgovorio da "to nije bitno".

- Naslovna strana ima razne neke informacije, nema samo logo. Kako bih to.. mislim, može da bude, ali.. kad su predstave, premijere. Čudno pitanje - rekao je Vuković.

Ipak, vredi pomenuti da se na svim propagandnim materijalima za jedan od najvećih projekata niškog teatra u njegovoj novijoj istoriji, predstavu "Konstantin", nalazi isključivo novi logo.

Novi, redizajnirani znak stavljan je na bilborde, pozivnice, program i sav ostali prateći materijal.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Muskatla

    07:40 // 31. 8. 2013.

    Malisan resio da se dokazuje- uz pomoc tece i u istovetnom stilu: Pravim se Tosa i odgovaram u nebulozama....

  • Mina

    10:11 // 30. 8. 2013.

    Pa dobro, i...? Novi logo je lepsi, stilski svedeniji. Zasto moramo da se drzimo starog samo zato sto je vec 70 godina u uporebi?!

    • dragan

      23:37 // 23. 12. 2013.

      u upotrebi je od 1886. godine

  • marija savic

    00:13 // 29. 8. 2013.

    Kakva gomila gluposti ovde pise.Svasta.Inace novi logo je super a stari zaista i dalje stoji svuda(nije me mrzelo isla sam na sajt).Ne kapiram u cemu je problem niti o cemu je ovaj text?!?!?!?!?????

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: