Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:30, 26. 3. 2023.

| Kultura

Uprkos kiši otvorena nova izložbena sezona u niškom “Mezaninu”

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
izložba mezanin (3)
Narednih mesec dana "Fraktal.i.ja" biće dostupna zainteresovanima;foto: JV / N. Đ.

Prvom samostalnom izložbom “Fraktal.i.ja” Nišlijke Jelene Janković koja je otvorena u subotu od 19 sati i koju će svi zainteresovani moći narednih mesec dana da vide u Balkanskoj ulici u Nišu, počela je nova sezona izložbenih radova u uličnoj galeriji Mezanin.

izložba mezanin (4) Nakon crtanja, imate više energije, poleta i činite promene od kojih se osećate bolje ;foto: JV / N. Đ. Fratkali predstavljaju terapeutski način crtanja linija i boja, zatvorenih očiju, kaže Jelena Janković i dodaje da se na taj način na površinu iznosi nesvesno koje je duboko u nama.

Papir je ispred nas, olovka na sredini i puštamo da ruka pleše, trudeći se da podjednako obuhvatimo sve strane. Drvenim bojicama se radi, pa se i one biraju nesvesno. Na taj način dobijamo jedan dijagnostički crtež gde shvatamo kakvo je naše unutrašnje stanje. Nakon toga rade se korekcijski crteži gde naše stanje ispravljamo - rekla je Jelena.

izložba mezanin (2) Fraktalno crtanje, terapeutsko crtanje ;foto: JV / N. Đ. Na izložbi u Mezaninu Jelena predstavlja svoje umetničke fraktale, koji mogu biti apstraktni ili konkretni, i za koje ne postoje pravila prilikom crtanja, već, kako kaže, najvažnije je da se opusti ruka i prepusti crtanju.

Predrag Stamenković iz Mezanina rekao je da će u sklopu ove izložbe ponovo organizovati događaj u Balkanskoj ulici, pošto je publika, zbog kiše, ostala uskraćena za muzički nastup.

“Fraktal.i.ja” će sigurno biti izložena 30 dana, nakon čega ćemo krenuti sa novom postavkom. Verovatno ćemo u okviru ove postavke ponovo organizovati događaj, jer smo zbog kiše i lošeg vremena ostali uskraćeni za nastup di-džej Loptice, pa ćemo zato pozvati ljude da se opet skupimo kako bismo pričali o izložbi, razmenjivali mišljenja, zbog čega Mezanin i postoji - rekao je Stamenković.

Kako je Jelena Janković rekla, terapeutskim crtanjem, koje je nastalo u Rusiji, čovek ima više energije i poleta, budi se osećaj stvaranja i čini da napravite promene zbog kojih ćete se osećati bolje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    19:03 // 26. 3. 2023.

    Postovana Jelena, ova " instalacija" od strane izvodjaca radova, sa behaton plocama, lepo se uklopila ! Muka je jedino, sto ste gazili po sutu,blatu i djubretu u Balkanskoj !
    Vec mesec dana , seljoberi ne mogu da postave ove ploce !
    Sve sto je ,uvazeni, gospodin Redi hteo da od ove ulice napravi, opoganili su malobrojni stanovnici ove ulice, vlasnici ugostiteljskih objekata i ostali selci !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: