Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:00, 1. 9. 2022.

| Kultura

“Urban fest” ponovo u Nišu - takmiče se studentska pozorišta iz regiona

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
predstava Tajna vodenice
Početak septembra rezervisan za predstave; foto: SKC Niš

Na petodnevnom Međunarodnom studentskom pozorišnom festivalu “Urban fest” koji se ove godine održava od 1. do 5. septembra u dvorištu Univerziteta, publika će biti u prilici da pogleda osam predstava ansambla iz različitih krajeva Balkana.

“Na ispitu zrelosti“ slogan je festivala koji ove godine slavi punoletstvo. 18. Međunarodni studenski pozorišni festival će pored pozorišnih trupa iz Srbije, ugostiti i ansamble iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije.

Po tradiciji, publika će svake večeri gledati po dve predstave od 20:30 i od 22 sata.

Prvo veče festivala biće održano u velikoj sali u Niškom kulturnom centru, a nakon otvaranja uslediće predstava “Tri sestre”, Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini.

Dan kasnije igraće se predstava ,”Kući'' Akademskog pozorišta SKC Niš, a zatim predstava ,”Besmrtni dečak“ Akademije umetnosti iz Banja Luke.

Treće festivalsko veče rezervisano je za Dramski studio ,”Daske“, Laktaši, Republika Srpska (BiH) i predstavu “Štembilj“, a potom će se publici ponovo predstaviti domaćini predstavom “Društvo mrtvih pesnika“ - navode organizatori.

U nedelju će na sceni prvo zaigrati Mostarski teatar mladih sa predstavom “Game“, a zatim će publika moći da pogleda predstavu "Piesa 27 na liverpulski način“ i „Na liverpulski način“, Fakulteta dramskih umetnosti iz Skoplja.

U ponedeljak, poslednjeg dana festivala, u takmičarskom delu predstaviće se Akademija umetnosti iz Beograda sa predstavom “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“. Dok žiri bude odlučivao o tome ko će biti nagrađen, publika će u revijalnom delu moći da pogleda Javni čas učenika prve godine niške Gimnazije Stevan Sremac, specijalizovanog odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima iz scenskih i audio-vizuelnih umetnosti - navode organizatori.

O najboljima na festivalu odlučivaće stručni žiri , a u slučaju kiše predstave će se igrati u Niškom kulturnom centru.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: