Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:25, 30. 8. 2012.

| Kultura

Uručene nagrade "Ona i on" na Filmskim

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Filmski5-(22-of-26)
Foto: Marko Pekić

Pretposlednje veče Filmskih susreta obeležili su filmovi "Smrt čoveka na Balkanu" i "As Pik - loša sudbina". Za glumca četvrte festivalske večeri proglašen je Nikola Kojo koji je tumačio ulogu Limuna u kontroverznom filmu "Parada".

U pauzi između filmova glumcima Ivanu Bosiljčiću i Slobodi Mićalović uručena je nagrada "Ona i On".

Film Miroslava Momčilovića "Smrt čoveka na Balkanu", poznatog po režiji filma "Sedam i po", poneo je velike impresije niške publike, koja je u velikom broju podržala projekciju na Letnjoj pozornici.

Nakon projekcije Momčilovićevog filma, uručena je nagrada "Ona i on" Ivanu Bosiljčiću i leskovačkoj divi Slobodi Mićalović za uloge u seriji "Nepobedivo srce". Ovaj glumački par, nagradu je primio već treći put, a uručila ju je šef dopisništva Večernjih novosti iz Niša Daliborka Miljković.

Glumački par dobio je statue koje su delo vajara Nikole Mitrića.

Filmom "As pik - loša sudbina" koji predstavlja dramu o devedesetim godinama, napravljena je uvertira u poslednje veče festivala. Iako je poseta za vreme drugog filma bila osetno manja, očekuje se veliki broj ljudi za zatvaranje Susreta.

Ekipa Južnih vesti, pokušala je da dođe do sveobuhvatne izjave, koja bi bila rezime dosadašnjeg festivala, ali je sputana od strane obezbeđenja.

Umetnički direktor festivala Dragan Vujić Vujke, kao i direktor NKC-a Srđan Savić su pred generalnu probu programa, koji će zatvoriti festival bili prilično nekomunikativni.

Neposredno pred poslednje pripreme "Frajli" za nastup na zatvaranju, Vujić i Savić su negodovali u davanju izjava.

Večeras su, osim zatvaranja festivala na programu "Orkestar" i "Dr Rej i đavoli" koji prethodnih dana, zbog tehničkih problema, nije valjano emitovan na festivalu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: