Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:27, 11. 10. 2010.

| Kultura

Uspeh Škole stripa "Nikola Mitrović-Kokan"

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Marko Stojanović, najbolji strip autor 2010. u Srbiji

LESKOVAC – Škola stripa "Nikola Mitrović-Kokan" zabeležila je veliki uspeh na Osmom međunarodnom festivalu stripa u Beogradu, gde je predstavljena u centralnom delu, a dobila je i brojne nagrade – saopšteno je u sedištu ove škole.

- Izložili smo istorijat stipa u Leskovcu – šest decenija postojanja stripa uopšte i 15. godišnjicu leskovačke Škole stripa. Pokazali smo da smo među vodećim gradovima u stripu ne samo u Srbiji nego i na Balkanu – kaže Srđan Nikolić Peka, jedan od najboljih strip autora iz Leskovca.

Marko Stojanović je, inače, pre nekoliko dana promovisao knjigu "Leskovački strip 1950-2010" u kojoj su zastupljena 54 autora, koliko je predstavljeno na 11 panoa na osmom međunarodmom festivalu stripa u Beogradu.

- Beograd je zaista oduševljen, a naše predstavljanje u glavnom gradu mogli bismo da ocenimo kao ogroman uspeh ne samo škole, nego i kulture Leskovca – kaže Srđan Nikolić Peka.

Album "Vekovnici" profesora Marka Stojanovića, jednog od najzaslužnijih za veliki uspeš Škole stripa u Leskovcu, proglašeno je na Osmom festivalu u Beogradu za najbolje domaće strip izdanje za 2010. godinu.

Od danas, leskovačka Škola stripa biće predstavljena u Nišu, a narednih dana će njene radove videti Zaječarci i Leskovčani.
 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: